Huawei IdeaHub pruža novu dimenziju studiju Radio televizije Srbije

Zahvaljujući uređaju IdeaHub, najnovijem tehnološkom rešenju kompanije Huawei, televizijski prezenteri na Radio televiziji Srbije od sada će biti u mogućnosti da se obraćaju publici iz studija koristeći pametni ekran ispred sebe. U nameri da se distancira od tradicionalnog formata vesti, gde je voditelj pozicioniran iza radnog stola, RTS je unapredio svoj rad uz pomoć pametnog ekrana visokokvalitetne HD rezolucije.

Huawei IdeaHub predstavlja seriju modernih 4K ekrana, uz pomoć kojih prezenteri imaju potpunu kontrolu vođenja programa. Ekran visoke rezolucije, vrlo fleksibilan i efikasan za korišćenje, poseduje i dodatni benefit - dobar vizuelni identitet pred kamerama.

Chen Chen, direktor kompanije Huawei u Srbiji, istakao je da IdeaHub predstavlja uređaj najnovije tehnologije koji može da unapredi i značajno olakša poslovanje.

„Kompanija Huawei konstantno teži unapređenju svog poslovanja kroz razne tehnološke inovacije. Ponosni smo na ostvarenu saradnju sa javnim medijskim servisom Radio televizijom Srbije i činjenicu da ćemo primenom naše tehnologije pomoći u kreiranju što kvalitetnijeg sadržaja. Sigurni smo da će im naš IdeaHub ekran omogućiti da kreiraju što bolje iskustvo za svoje korisnike", istakao je Chen Chen.

Dejan Jovanović, tehnički direktor RTS-a, istakao je da je Huawei IdeaHub savršeno rešenje za unapređenje kvaliteta studija.

"Huawei IdeaHub uređaj je fantastičan dodatak i daje nam mnogo kreativnih opcija. Upotreba tehnologije je intuitivna i veoma laka. Bez dodatne obuke, naši TV voditelji su bili u mogućnosti da nauče kako da koriste IdeaHub za nekoliko minuta", istakao je Jovanović.

Odlični za obavljanje prenosa visoke rezolucije od 1080p (HD), kao i fleksibilnim rasporedom koji se automatski preusmerava sa jedne na drugu stranu prikaza lokacije u zavisnosti od toga ko se obraća gledaocima, Huawei IdeaHub serija pametnih ekrana donela je novu sliku televizijskog studija. Postavljena na vrhu ekrana, IdeaHub kamera automatski zumira zvučnike koristeći brzo i veoma precizno praćenje zvuka, sa funkcijom AutoFrame automatskog podešavanja ugla kamere prema broju ljudi okupljenim ispred nje.

Osim vizuelnih, IdeaHub poseduje i vrhunske audio performance poput Hi-Fi audio zapisa koji uz pomoć 12 mikrofona koriste “beamforming” tehnologiju za snimanje ljudskih glasova na razdaljini od osam metara, što je od velike koristi prilikom vođenja intervjua u studiju.

Pored niza benefita, IdeaHub funkcioniše i kao interaktivna bela tabla, koja prezenterima u studiju pruža mogućnost da na njoj digitalizuju svoje pisanje, u interakciji sa sadržajem, i to sa kašnjenjem od samo 35 ms, što je jednako pisanju olovkom na papiru.

Huawei IdeaHub se sa lakoćom povezuje sa mobilnim telefonima i kompjuterima, udaljenih lokacija sa ciljem da se vesti brže prenesu zahvaljujući bežičnom sistemu.