Huawei predstavio rast i inovacije na konferenciji HDC.Europe

Kompanija Huawei je najavila niz poslovnih inovacija tokom svoje vodeće godišnje konferencije za programere HDC.Europe na ovogodišnjem Web Summit-u. Preko 200 programera i poslovnih lidera prisustvovalo je ovoj konferenciji, na kojoj su predstavnici kompanije govorili o nedavnom rastu Huawei HMS mobilnih usluga, najnovijim tehnologijama i viziji za 2023. godinu.

„Poslovna vizija kompanije Huawei je da svakom Huawei korisniku pruži najbolje i najsavremenije hardversko i softversko iskustvo. Integracija naših inovativnih uređaja i ekosistema za saradnju postala je temelj uspeha našeg poslovanja u Evropi. Zajedno sa našim partnerima u ekosistemu, učvrstili smo svoju poziciju trećeg po veličini globalnog mobilnog ekosistema i, tim povodom, uzbuđeni smo što ćemo nastaviti sa inovacijama i rastom na ovom raznolikom tržištu.”

AppGallery postigao impresivan rast

Glavni prioritet prodavnice aplikacija AppGallery je ulaganje u svoje partnere, kako bi na platformu doneli najbolje aplikacije. Od lansiranja 2018. godine, HMS ekosistem je rastao i razvio se impresivnom brzinom. Do kraja trećeg kvartala 2022. godine AppGallery je imao više od 580 miliona aktivnih korisnika mesečno, od kojih je 45 miliona bilo u Evropi. U 2021. godini, AppGallery je preuzeta 432 milijarde puta širom sveta, dok je globalna zajednica Huawei programera porasla na preko 6 miliona članova, što je rezultiralo sa više od 220.000 aplikacija koje su integrisane na HMS Core. Broj aplikacija koje se mogu iskusiti na HMS pametnim telefonima takođe je porastao za 147% u 2021. godini.

U potrazi za savršenstvom, i kao apsolutni šampion u izboru potrošača, AppGallery osim bogatog izbora lokalnih aplikacija donosi i najpopularnije aplikacije sa globalnim uticajem.

Sa ciljem da zadrži postojeće korisnike, ali da privuče i nove, Huawei je na nedavno održanom HDC.Europe najavio svoj potpuno novi AppGallery program lojalnosti, koji nagrađuje korisnike velikim brojem popusta. Oni tako, od sada, mogu sami da poboljšaju iskustvo korišćenja potraživanjem sve većih popusta, preuzimanjem novih aplikacija i kupovinom u istim. U septembru 2022. godine, na vodećem međunarodnom sajmu potrošačke elektronike IFA 2022 u Berlinu, Newsweek je AppGallery proglasio „zvezdom u usponu“. Nagrada je svedočanstvo kvaliteta platforme i partnera čije aplikacije Huawei isporučuje.

Huawei Ads obezbeđuje kvalitetno oglašavanje i redovne prihode za partnere

Kompanije širom Evrope se suočavaju sa sve izazovnijim ekonomskim okruženjem. U vezi sa tim, Huawei zajedno sa svojim partnerima radi na permanentnoj implementaciji najisplativijih poslovnih rešenja, omogućujući kompanijama da usmere više budžeta na one grane koje su najisplativije, kao što su rast i jačanje sopstvenih korisničkih usluga.

Od svog lansiranja 2020. godine, Huawei Ads je povećao svoju mrežu oglašivača za devet puta, pokrivajući preko 200 reklamnih industrija. U međuvremenu, mreža oglašivača je porasla 4 puta, a očekuje se i njen novi porast za isti iznos u 2023. godini. Huawei Ads sada ima preko 60 sertifikovanih agencija širom sveta.

Posvećeni kontinuiranim inovacijama

Važnost pružanja izbora potrošačima je osnovni princip kompanije Huawei. Tokom 2022. godine, HMS je izgradio mnoga nova uzbudljiva partnerstva, otvarajući nove mogućnosti za korisnike i partnere, u HMS-ovom širem ekosistemu saradnje.

Tokom HDC.Europe, Huawei je na scenu pozvao brojne partnere da podele sopstvenu viziju i uspešne poslovne priče. Nakon HDC.Europe, održane su i godišnje nagrade Huawei AppGallery Editors’ Choice.

Ova nagrada dodeljuje se u pet kategorija za aplikacije i pet kategorija za igre. Pobednici u svakoj od kategorija biraju se na osnovu inovativnosti, korisničkog iskustva, dizajna i pristupačnosti. Pobednici u kategoriji aplikacija su:

· Najbolja “zelena” aplikacija: Moovit

· Najbolja aplikacija u kategoriji zdravlje – Yazio

· Najpotrebnija aplikacija – Revolut

· Najbolja aplikacija u kategoriji lični razvoj – Kahoot!

· Aplikacija u trendu – Smule

Pobednici u kategoriji igara:

· Najbolja porodična igra – My Talking Angela 2

· Najbolja RPG igra – Summoners War

· Najbolja igra u trendu – Infinity Kingdom

· Najbolja sportska igra – Fishing Clash

· Najbolja strategijska igra – Lords Mobile

Vrhunske igre i popularne aplikacije su stalno dostupne na AppGallery, kako bi korisnicima donele sate zabave, izazova i interakcije.

Svetla budućnost – inovativni uređaji i ekosistem saradnje

Kroz svoje inovativne hardverske karakteristike i rastući ekosistem, Huawei nastoji da podrži svoje partnere pružanjem lokalizovanih usluga.

Komentarišući ovogodišnju konferenciju, Džejmi Gonzalo, potpredsednik Huawei Mobile Services Europe, rekao je: „U nesigurnim vremenima sa kojima se naše društvo suočava, posvećeni smo, više nego ikada, da radimo zajedno sa našim partnerima kako bismo odgovorili na potrebe naših korisnika u svim vrstama digitalnih scenarija. Kako vreme bude prolazilo, biće od vitalnog značaja da nastavimo sa inovacijama i rastemo zajedno. To je nešto što smo uspeli da postignemo u proteklim godinama, a cilj nam je da ostanemo posvećeni u pružanju besprekornih iskustava za sve naše korisnike, kako sada tako i u budućnosti, stvarajući na taj način bolje društvo za sve.”