Huawei predvodi globalnu 5.5G ekspanziju sa više od 1.6 milijardi korisnika širom sveta

Na najvećem sajmu mobilnih tehnologija koji se tradicionalno održava u Barseloni, MWC 2024, istaknuto je da napredne Huawei 5G mreže koristi sedam puta više korisnika, nego što je to bio slučaj sa 4G mrežama u istom periodu razvoja. Uz više od 300 komercijalnih 5G mreža na kraju 2023 godine, Huawei se ističe kao lider globalne povezanosti, zbog čega mreže ove kompanije širom sveta koristi više od 1,6 milijardi ljudi. Impresivan je i podatak da su operatori, koji su do sada implementirali različita Huawei rešenja, rangirani kao vodeći u pogledu zadovoljstva kvalitetom mobilne mreže tokom testiranja 2023. godine, i to u ključnim gradovima Nemačke, Austrije i Holandije.

Huawei je na MWC-u predstavio i viziju budućnosti koja se odnosi na povezanost i digitalnu transformaciju. Fokusirajući se na ideju inteligentnog digitalnog sveta, gde se upravo povezanost uklapa u svaki segment života i industrije, kompanija je predstavila portfolio proizvoda i rešenja prilagođenih novom dobu digitalizacije. U predstojećem periodu fokus je na izgradnji naprednog industrijskog ekosistema, ubrzanju 5G mreža i pripremi za 5.5G eru.

Upravo zbog toga jedna od najistaknutijih najava bila je posvećenost kompanije evoluciji 5.5G mreža kroz asortiman 5.5G, F5.5G i Net5.5G proizvoda, prilagođenih tako da zadovolje zahteve svih poslovnih scenarija u različitim sektorima. S komercijalnim lansiranjem 5.5G očekivanim u ovoj godini, istaknuta je posvećenost saradnji sa globalnim operatorima kako bi izgradili efikasne, inteligentne, stabilne i zelene mreže.

Tokom prethodnog perioda Huawei je uspešno sarađivao sa partnerima u više od 20 gradova širom sveta prilikom pokretanja novih komercijalnih mreža. Na Bliskom Istoku i u Evropi, postignute su impresivne brzine od 10 Gbps, dok su u Kini i Hong Kongu operatori počeli da pružaju 5.5G usluge.

Huawei uvodi i prvi model telekomunikacione infrastrukture u industriji. Dizajniran je da putem aplikacija brzo podrži potrebe industrije, uz preciznost, efikasno upravljanje i održavanje u različitim oblastima. Cilj modela je i da podrži operatore u jačanju njihovih zaposlenih i poboljšanju zadovoljstva korisnika, čime se doprinosi povećanju produktivnosti mreže.

Pored toga, Huawei je predstavio različite inovacije u biznis sektoru, ali i u Consumer tj. segmentu potrošača. Za preduzeća, kompanija je ponudila pametna digitalna rešenja koja se odnose na 10 različitih industrija, s ciljem ubrzanja industrijske inteligencije.

Predstavljanjem najnovijih inovacija i rešenja na MWC 2024 u Barseloni, otvorene su mogućnosti za dalji razvoj i napredak u oblasti mreža, oblaka i inteligencije.