Ivan Bosiljčić, Voja Brajović i drugi čitaju knjige za vas

Beograd, 19. avgust 2020 - Klasici ili moderna književnost, bajke za decu ili popularna psihologija - izbor je na vama, ali jedno je sigurno: zahvaljujući Bookmate-u i Telenoru, audio-knjige su konačno stigle u Srbiju. Popularni naslovi domaćih i stranih autora, u naraciji glumaca, TV i radio voditelja, spremni su za preslušavanje u svim prilikama, na mobilnim telefonima ili tabletima.

Ivan Bosiljčić udahnuo je život veličanstvenoj Ani Karenjini Lava Tolstoja, dok je Voja Brajović narator osam klasičnih dečijih bajki, od kojih su prve četiri dostupne kao audio- knjige već od danas. Spisateljica Mirjana Bobić-Mojsilović (Happy End) i voditeljka Sanja Marinković (Moja mera sreće) same čitaju svoja dela, a glumac Milan Caci Mihailović čita Sitničarnica ‘Kod srećne ruke’, Ninovom nagradom ovenčano delo Gorana Petrovića. U prvu grupu objavljenih audio-knjiga, pod parolom “Zvuči poznato”, ušlo je još i po šest ekskluzivnih kratkih priča Vesne Dedić, Dejana Stojiljkovića i Uroša Timića. Zainteresovani čitaoci - i slušaoci - mogu isprobati servis i sve naslove na njemu besplatno tokom 30 dana, tako što će posetiti stranicu www.bookmate.com/code i uneti posebni kod ZVUCIPOZNATO, najkasnije do 15. septembra.

„Pojedinci i porodice, željni da se kvalitetno zabave, odmore oči i na nekoliko sati pobegnu od loših vesti i ove nove, stresne svakodnevnice, pronaći će svoju omiljenu audio-knjigu na servisu Bookmate”, rekao je Marin Milosavljević, Business Development Manager kompanije Bookmate na Balkanu.

Bookmate se u Telenorovoj ponudi digitalnih servisa nalazi od 2019. godine. Korisnicima su dostupne hiljade naslova na srpskom jeziku i gotovo milion elektronskih i audio naslova na čak 14 stranih jezika.

„Od početka saradnje, broj korisnika Bookmate-a stalno raste, a sada svoju omiljenu knjigu na srpskom jeziku mogu da imaju bilo kad i bilo gde, dok trče, voze auto ili su aktivni na bilo koji način. Najmlađima omiljeni uređaj može da postane izvor sjajnih, pristojnih i edukativnih sadržaja. Telenor, pored knjiga, uz Total pakete nudi pretplate za najkvalitetnije i zanimljive sadržaje poput muzike, filmova, serija i crtanih filmova”, rekao je Nenad Hasura, Consumer Service Manager u Telenoru.