JBL Go Portable Speaker

JBL Go spada među kompaktnije zvučnike ove kompanije, i donosi atraktivan dizajn, odličan izbor boja i naravno dobar zvuk. Dodatno, tu je i integrisani handsfree, tako da se na pozive može odgovarati bez uzimanja telefona u ruke.

Već smo videli veliki broj raznih modela Bluetooth zvučnika koji su postali veoma popularni, i čini se da se proizvođači utrkuju ko će ponuditi interesantniji i kvalitetniji zvučnik. Krajnjim korisnicima to samo može da odgovara, pošto će neminovno uticati i na konačne cene. Za JBL su sigurno čuli svi ljubitelji dobrog zvuka, pošto se radi o dobro poznatom proizvođaču zvučnika i druge audio opreme, a mi ćemo samo podsetiti na sjajni JBL SoundLink Colour koji smo nedavno mogli da čujemo. Kao što iz imena verovatno i može da se pretpostavi Go je model koji spada u prave prenosne zvučnike, po dimenzijama i specifikacijama, pa je i namenjen onima koji su stalno u pokretu i koji traže što kompaktnije i jednostavnije rešenje za slušanje muzike.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Atraktivan dizajn
  • Dobar kvalitet zvuka
  • Integrisani handsfree

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: MicroUSB, 3,5 mm, Bluetooth 4.1 (A2DP V1.2, AVRCP V1.4, HFP V1.6, HSP V1.2)
  • Autonomija: do 5h
  • Dimenzije: 68.3 x 82.7 x 30.8 mm
  • Težina: 130g

JBL Go Portable Speaker

Uz dimenzije od 68.3 x 82.7 x 30.8 mm i težinu od 130g, jasno je da se radi o prilično kompaktnom zvučniku za koji će se lako naći mesta u torbi ili džepu od jakne na primer. JBL je uradio sjajan posao po pitanju dizajna, o čemu svedoči i reddot design nagrada za 2015. godinu, i pravi je dokaz kako ne mora uvek da se izmišlja topla voda: zvučnik je oblika kvadra sa oštrim ivicama, dostupan u čak 8 različitih i veselih boja. Odmah da kažemo da postoji i traka za nošenje koja se može lako zakačiti, no na žalost, nije uključena u osnovno pakovanje. Kućište je napravljeno od kvalitetne plastike, ali na žalost nije otporno na vodu, pošto su svi konektori otkriveni. Ipak, deluje nam dovoljno robustno i izdržljivo da neće biti problema da se ponese bilo gde u prirodu ili na plažu recimo, bez bojazni da će mu se bilo šta desiti.

Cela prednja strana zvučnika je u stvari zaštitna metalna mrežica, sa JBL logom i skrivenom statusnom diodom, dok su svi tasteri elegantno uklopljeni sa gornje strane, ispod gumirane površine: Power On/Off, Bluetooth pairing, Volume Up i Down, Play/Pause/Answer/End Call. Za razliku od brojnih drugih modela, u ovom slučaju imamo i integrisani mikrofon sa desne bočne strane, pored MicroUSB (za punjenje baterije) i 3.5mm analognom konektora. Ukoliko nije na raspolaganju Bluetooth uređaj za strimovanje muzike, tu je i 3.5mm audio ulaz za priključivanje bilo kog plejera ili uređaja koji ima analogni izlaz. Integrisana je baterija kapaciteta 600mAh, koja je dovoljna za oko 5h neprekidnog slušanja muzike, što je sasvim ok za zvučnik ovih dimenzija.

Rezime

Sa ukupnom snagom od 3W, ne može se očekivati baš mnogo glasan zvuk. Solidan bas, mada definitivno ne i najbolji koji smo čuli u ovako malom pakovanju, ali generalno sasvim lepo uravnotežen zvuk koji će odgovarati za različite muzičke žanrove. U odnosu na konkurenciju odnosno zvučnike sličnih dimenzija, odlično prolazi i svakako zvuči bolje, što smo i očekivali od jednog JBL modela, stim što to nosi i malo jaču cenu, opet nešto što je bilo sasvim očekivano. Sve zajedno, JBL Go je odličan, minijaturni zvučnik dobrih performansi, koji se odlično rangira u aktuelnoj ponudi.

Conclusion

With a total output of 3W, one cannot expect a loud sound. Solid bass, although not the best we've heard, and balanced sound that will be good for different music genres is provided. In relation to the speakers of similar size certainly sounds better, as expected from a JBL model, however, it is quite expensive, which is also expected. JBL Go is an excellent miniature speaker offering good performance and ranging high in the current offer.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2015.): 41.5€

iStyle ustupio: JBL Go Portable Speaker
zvanični sajt: iStyle