Kako 5G može povećati produktivnost u Velikoj Britaniji

Nick Jefferi, generalni direktor Vodafone UK smatra da bi, nakon pandemije koronavirusa, 5G mreža mogala biti odskočna daska za oporavak privrede u Velikoj Britaniji. Digitalni super gradovi, uz pomoć super brze konekcije koju pružaju 5G mobilne mreže, osnaživaće i unapređivati tehnološke starapove specijalizovane za veštačku inteligenciju, virtuelnu realnost, robotiku i druge napredne tehnologije.

Kompanije poput Vodafona već posvećeno rade na razvijanju 5G mreža širom Velike Britanije. Kao britanska kompanije želimo da ostvarimo dalju saradnju sa našim partnerima iz Vlade i lokalnih upava kako bi nastavili ulaganje koje ima za cilj unapređenje povezanosti cele nacije.

O ulozi kompanije Huawei po ovom pitanju, već se dosta govorilo. Oni su naš cenjeni partner i bili bismo veoma srećni ukoliko bi nastavili saradnju. Odluku o tome doneće Vlada Velike Britanije, a mi ćemo je poštovati.. U međuvremenu, nastavljamo aktivnu saradnju sa Odeljenjem za digitalizaciju, kulturu, medije i sport, kao i sa Nacionalnim centrom za bezbednost na internetu.