Kingston dodao kapacitet od 128GB za DataTraveler 2000 enkriptovani USB

Beograd, Srbija – 15. septembar, 2020. – Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak zadužen za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima objavio je da je od danas dostupan DataTraveler ® 2000 enkriptovani USB flash disk kapaciteta 128GB.

DataTraveler 2000 sadrži alfanumeričku tastaturu koja omogućava korisnicima zaključavanje uređaja kombinacijom reči i brojeva za jednostavan PIN koji pruža dodatni nivo zaštite. Za još više sigurnosti, funkcija automatskog zaključavanja se aktivira i kada se disk ukloni sa glavnog računara a da prethodno nije pravilno isključen.

„Iako i diskovi manjeg kapaciteta imaju neke od svojih prednosti, enkriptovani diskovi većeg kapaciteta postali su neophodni u situacijama kada je potrebno preneti veće količine osetljivih podataka, naročito imajući u vidu da sve više ljudi radi od kuće“, rekao je Oscar Escayola, menadžer Flash poslovanja pri Kingston EMEA. „DT2000 sa kapacitetom od 128GB pridružuje se Kingstonovoj kompletnoj liniji enkriptovanih diskova velikog kapaciteta, pružajući bezbednosne opcije za sve potrošače i za sve nivoe sigurnosti, od osnovne pa sve do vojne klase.“

DataTraveler 2000 je FIPS 140-2 Level 3 sertifikovan i donosi 256-bitnu AES hardversku enkripciju koja ispunjava vojne standarde. Dizajniran u skladu sa potrebama globalnih IT profesionalaca u oblasti bezbednosti, malih i srednjih preduzeća i korporativnih krajnjih korisnika, DT2000 je savršen za one kojima je potrebna zaštita elektronskih podataka. Enkripcija se vrši na samom uređaju, bez traga PIN- a koji bi ostao na sistemu. Disk je takođe nezavisan od OS-a, što ga čini lako primenljivim u radnim okruženjima u kojima se koristi više različitih uređaja i operativnih sistema.

DataTraveler 2000 je dostupan u kapacitetima od 4GB do 128GB 1 i podržan je trogodišnjom garancijom uz besplatnu tehničku podršku. Za više informacija posetite www.kingston.com.