LC Power LC-35U3-Becrux

Ovo je eksterno kućište za SATA hard disk 3.5" formata. Celo je napravljeno od aluminijuma i odlično izgleda, a pošto podržava USB 3.0 standard, postiže i prilično dobre brzine transfera.

Iz LC Power-a stiže još jedno kućište za hard disk, ovoga puta za 3.5" model. Već smo mogli da vidimo neke od rack-ova i ranije, a ovo je model nove serije koju odlikuje pomalo minimalistički dizajn i odličan kvalitet izrade, kao i veoma jednostavna instalacija. Navikli smo već da LC Power periferije ne koštaju mnogo, i to nije drugačije ni sada, i ovaj rack je sigurno jedan od povoljnijih modela koje smo videli do sada. Uvek se nađe neki 3.5" hard disk viška, i ovakva kućišta su jednostavan način da se takvi diskovi upotrebe, i postanu prenosni storage, pa ne treba puno da bi se uvidelo koliko su praktično rešenje koje radi sa praktično bilo kojim klasičnim desktop hard diskom sa SATA interfejsom.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetno aluminijumsko kućište
  • Jednostavna instalacija diska
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 3.0
  • Hard disk: 3.5" SATA I/II/III
  • Dimenzije: 120 x 32 x 175 mm

LC Power LC-35U3-Becrux

Dimenzije ovog rack-a su 120 x 32 x 175 mm i on teži oko 700g, tako da svakako nije onoliko zgodan za nošenje kao njegov 2.5" rođak, ali je prilično kompaktan za svoju kategoriju. Na stolu može stajati horizontalno ili vertikalno, kada se postavlja u plastični nosač/postolje koje se dobija u pakovanju. Tu su još i kratko korisničko uputstvo, eksterni adapter za napajanje koji je neophodan (USB interefejs ne isporučuje dovoljno struje za 3.5" disk), mali šrafciger i USB 3.0 kabl za povezivanje sa računarom. Ukoliko nemate na raspolaganju USB 3.0 interfejs, treba znati da će disk sasvim dobro raditi i na USB 2.0 portu, samo naravno uz manje brzine transfera, što je i logično. Ipak, kako je USB 3.0 dozvoljava čak tri puta veću brzinu, ipak je bolje nabaviti ploču ili adapter.

Kućište je celo napravljeno od brušenog aluminijuma u crnoj boji, i izgleda veoma atraktivno. Pored toga što će zaštititi disk od udaraca i oštećenja, aluminijum je odličan provodnik toplote i dobro će odvoditi toplotu sa diska, što jeste bitno pošto nema aktivnog hlađenja. Ipak, činjenica je da se većina novijih diskova jako malo zagreva pa to ne bi trebao da bude neki problem. Sve bitne stvari su smeštene sa zadnje strane rack-a, statusna dioda, On/Off prekidač, USB konektor i 12V priključak za napajanje. Da bi se disk instalirao, treba skinuti zadnju stranicu rack-a, gde se unutra nalazi štampana ploča sa konektorima. Disk se nakači na SATA i naponski konektor i vrati nazad u kućište, što sve zajedno traje kraće od minuta.

Rezime

Prilikom prvog povezivanja eksternog diska treba sačekati koji trenutak da sistem automatski prepozna i instalira potrebne drajvere, posle čega odmah i bez restartovanja može da počne da se koristi. Već smo rekli da se mogu očekivati brzine koje su oko tri puta veće od onoga što USB 2.0 može da pruži, a to je malo ispod 100MB/s, što je odlično. Na tržištu ima dosta eksternih rack-ova za diskove, ali ne toliko onih koji koriste USB 3.0 interfejs, tako da ovaj model za uloženi novac stvarno dosta nudi i treba ga uzeti u uži izbor prilikom kupovine.

Conclusion

Upon first connecting to external drive, it is necessary to wait for a moment for the system to automatically detects and installs the necessary drivers, and after that it can be immediately used without restarting. You should expect speeds three times higher than what USB 2.0 can provide, and that is just under 100MB/s, which is great. There are many external CD racks on the market, but not so many models use the USB 3.0 interface, so this one is great value for money and should be taken into account.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2013.): 24€

LC Power ustupio: LC Power LC-35U3-Becrux
zvanični sajt: mid9.rs