Logitech Rally – novi standard za USB konferencijske kamere

INFOCOMM LAS VEGAS, — 8. jun 2018. — Logitech je predstavio Logitech® Rally, modularnu konferencijsku kameru iz premijum segmenta, koja donosi video studijskog kvaliteta, vanrednu audio jasnoću i automatizovano video iskustvo koje se može prilagoditi veličini dvorane za sastanke.

Rally dolazi s Ultra-HD 4K videom, modularnim audio komponentama, PTZ (pan-tilt-zoom) mogućnostima i tehnologijom Logitech RightSense, koja automatski stavlja ljude u kadar, optimizuje boju i osvetljenje ljudskih lica a unapređuje i vokalnu jasnoću. Modularni sistem idealan je za male i velike dvorane za sastanke, kao i za učionice.

„Pre samo nekoliko godina, sistem poput Logitech Rallya bi predstavljao značajnu investiciju,“ rekao je Skot Varton (Scott Wharton), potpredsednik i glavni menadžer za segment Logitech Video Collaboration. „Pojavom linije Rally, klijenti su dobili premijum modularni sistem koji podiže USB audio-video rešenja na viši nivo – i to sve za delić cene drugih haj-end rešenja.“

Logitech je imao veliki uspeh s cenovno prihvatljivim USB konferencijskim kamerama koje dobro funkcionišu u klasičnim sobama za sastanke i uskim prostorijama, ali nedostajalo je premijum rešenje za velike prostore. Sada modeli iz Rally portfolija imaju priliku da napre tržišni iskorak i prošire segment konferencijskih kamera.

Za razliku od tradicionalnih video-konferencijskih sistema, Rally ima odvojene zvučnike od mikrofona. Postavljanjem zvučnika blizu ekrana, audio je bolje usklađen s videom, a glasovi daleko udaljenih učesnika dolaze iz prednjeg dela prostorije, što ljudi intuitivno i očekuju. Modularni pristup čini Logitech Rally idealnim rešenjem za sobe za sastanke gotovo svih veličina i oblika. Kamera Rally donosi 4K optiku i inteligentne PTZ funkcije kako bi obuhvatila svako mesto u sobi. Samostojeći mikrofoni omogućavaju superiorno audio iskustvo i značajnije otklanjanje buke i ehoa.

Logitech Rally kamera kompatibilna je gotovo sa svim platformama za video konferenciju, poput BlueJeans, Google Hangouts Meet, Microsoft Skype za Business, Microsoft Teams, Zoom i mnogim drugim.

Cena i dostupnost

Samostalna kamera Logitech Rally će biti dostupna ovog leta. Logitech Rally sistem koji uključuje kameru Rally, plus stone i displej habove koji smanjuju broj kablova po podu, plus jedan zvučnik i jedan mikrofon, biće dostupan ove jeseni, kao i model Logitech Rally Plus koji dolazi s dodatnim zvučnikom i mikrofonom. Sistem se može dodatno proširiti mikrofonima.