Monna Lisa 8000, novi standard u kvalitetu štampe na tekstilu

Pionir tehnologije digitalnog štampanja tekstila, Epson je najavio ML-8000 - početni model u seriji Monna Lisa koji kombinuje performanse i lakoću upotrebe kako bi se zadovoljile potrebe tržišta digitalne štampe na tekstilu, kao što su fleksibilnost i održivost. Sa svojih 8 najnovijih PrecisionCore štamparskih glava, ML-8000 postiže tipičnu brzinu štampe od 155 kvadratnih metara na sat (600k600 dpi - 2 prolaza * 1).

ML-8000 je digitalni tekstilni štampač nove generacije visokog kvaliteta štampe, produktivnosti, stabilnog rada sa minimalnim zastojima i omogućava lako rukovanje po pristupačnoj ceni, što ga čini idealnim štampačem za kompanije koje žele da pređu na digitalnu štampu.

Visok kvalitet štampe i produktivnost

Vrhunski kvalitet slike modela ML-8000 omogućavaju Epsonove visokokvalitetne glave za štampu, kao iEpsonove ekskluzivne tehnologije Microveave i lookup table (LUT) ,dok nova unapređena tehnologija Multi-Layer Halftone (MLHT), koja randomizuje halftone dot uzorak na svakom sloju, smanjuje degradaciju slike uzrokovanu neusklađenošću tačaka. Dynamic Alignment Stabilizer (DAS) tehnologija takođe obezbeđuje stabilan kvalitet štampe upravljanjem talasnim oblicima na svakom čipu glave štampača radi veće tačnosti postavljanja tačaka i ujednačenije gustine tačaka pri svakom prolazu. ML-8000 takođe ima simetrično poravnanje boja za dosledan redosled preklapanja boja tokom dvosmernog niskopropusnog štampanja, a Accurate Belt Position Control (ABPC) tehnologija automatski otkriva rastojanje uvlačenja kaiša kako bi se osiguralo precizno uvlačenje tkanine. Rezultat je optimalan kvalitet i brzina, uz vrhunsku reprodukciju gradacija boja, finih detalja i složenih geometrijskih uzoraka.

Stabilan rad sa minimalnim zastojima

Stabilan rad sa do sada neviđenom lakoćom upotrebe ostvaren je pomoću naprednih mehanizama za čišćenje i automatizovanih funkcija podešavanja. Fluff blower sistem uklanja nečistoće sa površine tkanine pre nego što uđe u područje štampanja, a sistem za uklanjanje magle mastila sprečava da se magla prilepi na površinu mlaznice. Tehnologija verifikacije mlaznica (NVT) otkriva nedostajuće tačke koje ukazuju na začepljenje mlaznice i prilagođava isporuku mastila kako bi održala kvalitet slike i smanjila greške u štampi. Laka rolna brisača od tkanine neprekidno automatski briše mlaznice glave štampača, smanjujući svakodnevni rad na ručnom održavanju. Visoka tačnost tehnologije poravnavanja glave štampača omogućava korisniku da brzo zameni glavu. Zahvaljujući funkciji automatske kalibracije pomoću RGB kamere, operateri mogu izvršiti zamenu glave štampača, uključujući podešavanja za samo 30 minuta. Epsonov sistem daljinskog nadzora (nadgledanje 24/7) omogućava brzi odgovor na potencijalne probleme, smanjujući vreme zastoja i servisne pozive.

Jednostavno rukovanje

Jednostavnost upotrebe poboljšana je 9-inčnim LCD ekranom osetljivim na dodir koji prikazuje trenutni status štampača, uputstva za upotrebu i redovne postupke održavanja, kao i dvostrukim kertridžima sa mastilom velikog kapaciteta od 10 ili 3 litre koji se lako mogu zameniti i omogućavaju nesmetanu proizvodnju .

Ekološka GENESTA mastila

Epson GENESTA mastila su dostupna u Acid, Reactive, Disperse i Pigment formulacijama u degaziranom vakumskom pakovanju. Oni su ECO PASSPORT sertifikovani i zadovoljavaju svetski priznate standarde za ekološku štampu tekstila. Pored toga, Acid mastila je bluesign® odobreno, a Reactive i Pigment mastila su GOTS odobrena od strane ECOCERT.

Monna Lisa je srce sveukupnog high-tech rešenja

Monna Lisa je u srcu high-tech sveukupnog rešenja - kompletnog i integrisanog sistema koji pruža maksimalnu pomoć́ tokom čitavog proizvodnog ciklusa. Jedan dobavljač odgovoran je za sve komponente: glava za štampu, mastila, pre i posle hemijski tretman i inženjerska podrška.

ML-8000 ključne karakteristike:

  • Štamparske glave: 8 Epson PrecisionCore štamparskih glava. Najnovija generacija MicroTFP čipa za štampu kombinuje kvalitet, tačnost i brzinu.
  • Produktivnost: Tipična brzina štampe od 155 m2 / h (600k600 dpi - 2 prolaza * 1)