MS Phoenix 2

Uopšte nisam zadovoljan ovim kućištem. Jeste da po ovoj ceni ne mogu mnogo ni očekivati, međutim dobio sam dosta manje od već niskih očekivanja.

Kontakti sa led diodama nisu dobri, pa kada hdd radi diode proizvode zvuk (poput varničenja) svaki put kada se uključe.

Protok vazduha kroz kućište je veoma loš, sa prednje strane mogu da montiram kuler od 12cm, ali on nema odakle da povuče vazduh osim sa male šupljine na samom dnu kućišta. Udubljenje sa prednje strane nije rupa i ne propušta vazduh (iako izgleda da možda postoji mali otvor, što bi imalo smisla jer je kuler oko 3cm iza).

Verovatno najgora stvar je mount point za hdd-ove. Oni se montiraju samo sa jedne strane, pa ako imate disk od 7200 rpm, pa čak i oni od 5400, počnu da vibriraju jer nisu dobro pričvršćeni (vise sa jedne strane), a onda se te vibracije prenesu na celo kućište i celo kućište počne da vibrira poprilično bučno.

Ukoliko imate ssd ovo poslednje vas se i ne dotiče, a možda dobijete i kućište da boljim lemovima na diodama. Ali u svakom slučaju ne bih preporučio ovo kućište. Jedina dobra karakteristika koju vidim je što može da primi cpu kulere visine do 162mm, mada će takvim kulerima ionako trebati veći protok vazduha nego što ovo kućište može da postigne. Takođe je veoma zbijeno za velike kulere.