MTS startap ubrzanje – treći ciklus programa za tehnološke preduzetnike

Beograd, 18. decembar 2018. godine – Telekom Srbija pokrenuo je novi, treći ciklus programa „mts startap ubrzanje“ namenjenog preduzetnicima koji tek razvijaju svoju poslovnu ideju. Tehnološkim preduzetnicima, polaznicima Startap akademiije, biće obezbeđena podrška za razvoj njihove inovativne ideje i novčani podsticaj u iznosu od 20.000€.

Telekom Srbija je ovaj program razvio u saradnji sa udruženjem Startit, organizatorom Startap akademije koja se smatra jednom od najboljih edukativnih platformi za tehnološke preduzetnike u regionu. Kompanije koje su prve lekcije o preduzetništvu stekle u Startap akademiji prihodovale su do danas više od 20 miliona evra i uzele su više od pet miliona investicija.

Telekom Srbija

Deset preduzetničkih timova, polaznika Akademije, učestvuje u programu „mts startap ubrzanje“ koji, pored novčanog podsticaja od 20.000 evra, predviđa i dodatnu mentorsku podršku i besplatne servise za razvoj digitalnih proizvoda – mts optički pristup Internetu i cloud server. Ovaj program deo je šire inicijative Telekoma Srbija pod nazivom „Pokrećemo pokretače“, kojom kompanija nastoji da osnaži pojedince i institucije da u svom okruženju pokreću pozitivne promene, pre svega u oblastima obrazovanja i preduzetništva.

Novčani podsticaj se dodeljuje za najviše tri tima na osnovu odluke petočlanog žirija koji čine predstavnici Telekoma Srbija i udruženja Startit, kao i troje uspešnih preduzetnika.

Predavači na Startap akademiji će tokom intenzivnog, tromesečnog edukativnog programa, polaznicima pomagati da u što kraćem roku validiraju poslovnu ideju, pribave prve korisnike i pronađu optimalan poslovni model radi obezbeđivanja stabilnih prihoda. Polaznici će i ove godine razvijati zanimljive poslovne ideje, od online kurseva za učenje engleskog jezika i sajta za lakše savladavanje školskog gradiva i gejmifikacije procesa učenja, preko platformi za prodaju i proveru digitalnog sadržaja, do rešenja koje pomaže blokčejn programerima.

Startap akademija je inače prvi akcelerator u Evropi koji je postao deo programa kompanije Google - Google Developers Launchpad, za razvoj globalne mreže akceleratora, mentora i startapa.