Na Huawei IKT takmičenju učestvovalo 150 hiljada studenata

Na šestom Huawei IKT takmičenju održanom u Šenženu, 150 hiljada studenata sa više od dve hiljade univerziteta u 85 zemalja i regiona širom sveta takmičilo se u kategorijama praksa, inovacija i industrija. Ovogodišnje takmičenje, uprkos dugotrajnoj pandemiji, privuklo je više učesnika nego ikada ranije, a nakon što su prošli kroz nacionalna i regionalna nadmetanja, 130 timova iz 43 zemlje našlo se u najvećem globalnom finalu do sada. Timovi koji su se najbolje pokazali osvojili su “Grand Prize” priznanja u sve tri kategorije takmičenja, a po prvi put su dodeljene i Women In Tech i TECH4ALL nagrade.

Ksiao Haijun, predsednik za razvoj globalnih partnera i prodaju u kompaniji Huawei, istakao je koliko je informaciono-komunikaciona tehnologija postala neizostavni deo naših života.

“Kao jedna od ključnih inicijativa kompanije Huawei u cilju kultivacije talenata, ovo važno takmičenje je osmišljeno kako bi pomoglo u izgradnji ekosistema koji studenti širom sveta mogu da koriste za premošćavanje digitalnih podela i ubrzanje globalne digitalne transformacije. Huawei IKT takmičenje pomaže u unapređivanju znanja, veština i sposobnosti za inovacije”, dodao je Haijun.

U budućnosti, kompanija Huawei planira da nastavi sa izgradnjom obrazovnih, industrijskih i javnih sistema talenata uspostavljanjem saveza, integracijom standarda, poboljšanjem sposobnosti i demonstriranjem vrednosti talenata.