Najmanji ikada Lenovo ThinkCentre desktop obezbeđuje moć naprednih mikro uređaja (AMD)

24. jun 2020. – Danas, kompanija Lenovo najavila je najnovije ThinkCentre ultra-male “Nano” form factor desktopove. ThinkCentre M75n koji zauzima prostor od samo 350ml najmanji je desktop u ThinkCentre portfoliju i savršeno odgovara načinu i prostoru u kojima ljudi danas rade. Uz funkcionisanje koje pokreću AMD Ryzen™ PRO procesori, sa čvrstim skladištem i Windows 10 operativnim sistemom, M75n pruža moćne desktop performanse i sveobuhvatnu bezbednost, pomažući tako korisnicima u ispunjavanju njihovih svakodnevnih zadataka.

Lenovo

ThinkCentre M75n IoT je inteligentan računarski uređaj sa moćnim AMD Athlon™ procesorima koji mogu da zaštite, analiziraju i interpretiraju podatke u realnom vremenu sa mnoštva izvora, pomažući kompanijama da optimizuju proizvodnju ili maksimiziraju efikasnost.

Moćna produktivnost

ThinkCentre M75n sadrži opcije koje dokazano poboljšavaju produktivnost zaposlenih, kao što je Modern Standby, koja omogućuje korisnicima da primaju i-mejlove, IP pozive, i instant poruke dok se uređaj nalazi na standby mod-u, i zatim da brzo nastavi svoje puno funkcionisanje. Iako je tanak samo 22 mm, ThinkCentre M75n usled svoje veličine ne žrtvuje povezanost. On sadrži sve portove koji su korisnicima potrebni kako bi bili povezani sa periferijama, mrežama, i aksesoarima. Korisnici se takođe mogu povezati sa dva displeja radi multitaskinga, kao i sa tastaturom u punoj veličini, mišem, slušalicama, i slično. Port za USB tipa C koji se nalazi na prednjem panelu omogućuje brzo punjenje kompatibilnih uređaja, kao i brzo deljenje podataka.

Lenovo

Savremenim desktopovima potrebna je fleksibilna svrha. M75n se uz odgovarajuće aksesoare može postaviti bilo gde – na zidu, iza monitora, ispod radne ploče. Ili ga možete ostaviti slobodnim kako biste ga nosili sa sobom. Težak samo 505 grama, M75n je prenosiv i stoga omogućuje laku tranziciju od kancelarije do kuće, za maksimanu produktivnost. Jednostavno povežite Thinkcentre M75n sa eksternom tastaturom, mišem i do dva displeja za multi-monitorsko, ergonomsko, računarsko desktop iskustvo.

Analiza podataka u realnom vremenu, bilo kada, bilo gde

Idealan je za integrisanje u magacinske biznise, maloprodajna i zdravstvena računarska okruženja, Thinkcentre M75n IoT podržava WiFi i Bluetooth® bežične veze radi efikasnog transporta podataka ka cloud ili data centru. Takođe može poslužiti kao ThinkClient za savršenu platformu za rad od kuće koja može biti bezbedno uspostavljena i kojom se može daljinski upravljati na bazi cloud servisa ili korišćenja desktopa kao modela servisa. Radi podržavanja Edge compute i ThinClient rešenja, M75n IoT podržava mnoštvo OS opcija i sadrži ugrađenu podršku za starije verzije operativnih sistema kako bi osigurao povratnu kompatibilnost.

Prethodno najavljen ThinkCentre M90n je takođe sada dostupan sa 4G/LTE WWAN za poboljšanu povezanost velike brzine kada se radi o udaljenijim lokacijama. Kao integralni uređaji unutar SmartEdge rešenja kompanije Lenovo, Nano IoT desktopovi mogu efikasno da obrade i interpretiraju podatke iz mnoštva izvora (senzori, inverteri, sirene, displeji, kamere, i drugi) i da uz smanjenu latenciju cloud ili data centru pošalju samo ono što je bitno.

Osim toga, ThinkCentre uređaji štite kritične podatke i poslovne procese sa pojačanom bezbednošću ThinkShield rešenja. ThinkCentre Nano desktopovi imaju ugrađene bezbednosne karakteristike, kao što su dTPM 2.0 čip, pametna USB zaštita, individualno onemogućavanje USB porta, i prekidač za šasiju, kao i mnoge druge bezbednosne karakteristike koje mogu biti prilagođene vašim jedinstvenim potrebama.