Natec MP40 4GB Sport MP4 plejer

Još jedna od multimedijalnih plejera, ovoga puta Natec model MP40, koji pored muzičkih formata podržava i AVI video format, ali i JPEG i TXT formate. Dodatno, tu su i FM radio prijemnik kao i pedometar i mogućnost snimanja glasa.

Već smo imali priliku da vidimo par Natec MP3 plejera u skorije vreme, i konstatovali da se radi o sasvim pristojnim uređajima koji možda vode već izgubljenu bitku: sve je manje onih koji kupuju zasebne muzičke plejere, pošto su mobilni telefoni dovoljno uznapredovali da se koriste za multimediju i zabavu. Ipak, zbog onih kojima tako nešto ne odgovara, evo još jednog interesantnog modela iz Natec-a, samo što se ovoga puta radi o multimedijalnom plejeru, odnosno kako ga proizvođač naziva Sport MP4 plejeru. Pored reprodukcije solidnog broja multimedijalnih formata, tu su i pedometar, FM radio kao i snimanje glasa kao dodatne opcije.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Jednostavan za rukovanje
  • Podrška za multimedijalne formate
  • Pedometar, snimanje glasa, FM radio

Utisak kvare

  • Samo najosnovnije funkcije
  • Mali LCD ekran

Specifikacija

  • Funkcije: plejer (MP3, WMA, AVI, JPEG, TXT)
  • Memorija: 4GB interno
  • Ekran: TFT, 1.5", 128 x 128 pixels
  • Dodatno: FM radio, voice recorder, pedometar

Natec MP40 4GB Sport MP4 plejer

Ovaj plejer je za nijansu većih dimenzija od standardnih flash-based mp3 plejera, za šta je glavni krivac nešto veći ekran. Naime, u ovom slučaju je na raspolaganju 1.5" TFT ekran rezolucije od 128x128 piksela, koji pored svega ostalog ima i ulogu da prikazuje video fajlove. Ruku na srce, 128x128 piksela ne daje baš neku impresivnu sliku, ali realno, biće sasvim dovoljno da se pogledaju neki zanimljivi klipovi. Verovatno će većini biti interesantan dizajn kućišta ovog plejera, koje je gumirano i zaobljeno, to nas ne čudi pošto se radi o modelu namenjenom sportistima i svima koji vole da treniraju, trče, džogiraju ili recimo voze bicikl i slušaju muziku. Sa druge strane, takvim potencijalnim kupcima bi takođe bilo verovatno bitno da sam plejer bude što manjih dimenzija.

Dobra stvar je što u pakovanju dolazi silikonski klip za kačenje plejera na odeću, kaiš ili ranac, koji se lako postavlja i skida sa samog plejera. Ispod ekrana imamo gumirane kontrole, navigacioni taster sa Menu, Volume, Back i Skip i Play/Pause kontrolama u sredini. Sa donje strane je i On/Off prekidač, dok su sa gornje strane smešteni Mini USB port za punjenje baterije i transfer podataka, kao i 3.5mm konektor za slušalice. Od dodataka, tu su i prorez za traku za nošenje kao i integrisani mikrofon. Prateće pakovanje je standardno, sa USB kablom, uputstvom i setom in-ear slušalica koje daju tek prosečan zvuk, kao što je to i običaj sa modelima koji se dobijaju uz sam plejer.

Rezime

Ono što je najbitnije jeste da ovaj plejer prepoznaje i reprodukuje MP3, WAV muzičke, ali i AVI video format, kao i TXT i JPEG tekstove i slike. Dodatno, tu je i mogućnost snimanja zvuka, integrisani FM radio kao i pedometar koji broji korake. Kvalitet zvuka je pristojan, a mi toplo savetujemo da se slušalice što pre zamene nekim malo kvalitetnijim modelom. Ono što je bitno znati je da je na raspolaganju 4GB interne memorije, bez mogućnosti upgrade-a, što je ujedno i jedina zamerka pošto će se 4GB napuniti vrlo brzo.

Conclusion

This player recognizes and plays MP3, WAV music, and AVI video format, as well as TXT and JPEG texts and images. There is also the ability to record sound, an integrated FM radio as well as a pedometer that counts steps. The sound quality is decent, and we recommend to change the headset with high quality one as soon as possible. There is 4GB of internal memory, without the possibility of upgrade, which is the only complaint since 4GB is not going to be enough.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 40€

PRO NET SYSTEM d.o.o. ustupio: Natec MP40 4GB Sport MP4 plejer
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982
zvanični sajt: start-play.info