Nova video igra MINISTRY OF BROADCAST autora iz Srbije

Video igra „Ministry Of Broadcast”, čiji su kreatori Sanja i Dušan Čežek iz Novog Sada, zajedno sa Petr Melicherík i Petr Škorňok iz Twin Petes studija iz Brna, zvanično je objavljena i dostupna gamerima širom sveta.

Ova igra koja je već dobila desetak internacionalnih nagrada, uključujući najbolji Art i Gameplay objavljena je na platformama steam, gog i utomik za PC i MAC, dok će verzija za Nintendo Switch izaći početkom proleća.

Video igra „Ministry Of Broadcast” traži od igrača dobre reflekse, puno trčanja i skakanja. Glavni junak je narativno vođen u 2D piksel platformi, inspirisanoj kinematografskim platformskim igrama poput originalnog Prince of Persia (1989) i Oddworld: Abe’s Exoddus. Priča je smeštena u zemlji koju kontroliše Režim I koja je podeljena zidovima. Jedini način da junak stigne do svoje porodice jeste takmičenje i pobeda u TV reality show, koji je napravljen od strane Režima. Sveukupno raspoloženje i ton su tamni poput Orvelove “1984” u kombinaciji s licemernim sjajem i glamurom modernih TV rialiti emisija.

Priča same igre sadrži puno crnog humora, sarkastične pokvarenosti i opšte besmislenosti sistema, a svi se savršeno uravnotežuju s mračnim, teškim temama predstavljenim u ovom distopijskom sistemu.

“Veoma smo uzbuđeni što nakon svog velikog predstavljanja u Tokiju na jednom od najvećih gaming festival ana svetu, Ministry of Broadcast kreće na svoj put oko sveta. Globalni uspeh naših igara, predstavlja dokaz da naša zemlja itekako može da bude rasadnik mladih i talentovanih ljudi koji se bave gaming industrijom kao nabrže rastućom granom u svetu i u ovoj oblasti mi vidimo veliki potencijal za ostvarivanje naše prepoznatljivosti u svetu.”

O Dušanu i Sanji Čežek, koji već godinama žive i rade u Pragu, već uveliko se pisalo u časopisima Vanity fair, Rolling Stone... i ostalim svetskim magazinima.

Ono što je jedinstveno za Fuchs+Dachs je artistički pristup izradi igara što je prava retkost u ovoj oblasti, pa su njihove igre, pored toga što se prikazuju na festivalima igara, obišle i najveće svetske galerije, poput Cartier foundation galerije u Parizu gde su nastupali u maju ove godine i galerije d'Italia Palazzo Leoni Montanari u Vićenci.

Saradnici na ovoj igri bili su i: Marko Stanojević, Emil Gašparec i Ben McCulloch.