Nutanix donosi naprednu platformu za upravljanje podacima za hibridna i multicloud okruženja

Beograd, Srbija – 20. oktobar, 2020. - Nutanix (NASDAQ: NTNX), lider u hibridnim i multicloud rešenjima, najavio je izlazak svog prvog cloud agnostičkog rešenja za upravljanje više baza podataka. Era 2.0 proširuje Nutanixovo rešenje za upravljanje bazama podataka preko clouda i klastera kako bi se pojednostavile operacije, povećavajući obim i smanjujući troškove za IT i timove koji se bave bazama podataka. Pored toga, Nutanix je najavio proširenu podršku za Postgres i SAP HANA, kao i zajedničko rešenje, koje pokreće Era 2.0, sa HCL, vodećom svetskom tehnološkom kompanijom.

Era omogućava IT timovima da isporučuju bazu podataka kao uslugu, donoseći jednostavnost i nevidljive operacije samo jednim klikom, kada je u pitanju pružanje baza podataka i upravljanje njihovim životnim ciklusom. Radi se o rešenju sa podrškom za Oracle, Microsoft SQL Server, MySQL, MariaDB, Postgres i SAP HANA.

„Kompanije sve više traže tehnološka rešenja koja bi podržala njihove hibridne i multicloud strategije, ali iako neki dobavljači pružaju mobilnost aplikacija, nismo videli mnogo inovacija kada je reč o multicloud upravljanju bazama podataka“, rekao je Bala Kuchibhotla, SVP i generalni direktor Nutanix Era. „Nutanix Era sada ispunjava našu viziju da obezbedi cloud agnostičko rešenje za upravljanje sa više baza podataka koje će zaista otključati mogućnosti koje donose hibridne i multicloud tehnologije.“

„U HCL-u pomažemo našim kupcima da ubrzaju put modernizacije podataka i infrastrukture pomoću sigurne, skalabilne baze podataka kao usluge koja je spremna za cloud. Naše u industriji priznate usluge koje pokreće Nutanix Era & HCI platforma pružiće preduzećima automatizovanu platformu baza podataka svetske klase“, kaže Kalian Kumar, potpredsednik i glavni tehnički direktor IT usluga, u HCL Technologies. „Imamo dugogodišnju saradnju sa Nutanixom i sa SKALE DB ćemo krenuti napred kako bismo pomogli našim kupcima da optimizuju svoje resurse podataka i podrže svoje digitalne inicijative.“

Era pruža pojednostavljeno upravljanje bazama podataka kombinujući skalabilnost i performanse Nutanixovog HCI softvera sa fleksibilnošću usluga baza podataka spremnih za cloud. Ovom najavom kompanija donosi:

Pojednostavljeno upravljanje bazama podataka u distribuiranim klasterima i cloudima

Nutanix Era 2.0 omogućava kupcima da pružaju baze podataka i upravljaju njima na više clouda pomoću doslednih alata, standarda i bezbednosnih politika, dajući im fleksibilnost da odaberu pravi cloud za svaku bazu podataka, kako bi povećali agilnost i minimizirali troškove. Era 2.0 takođe pruža operativnu jednostavnost u više distribuiranih klastera i data centara, pružajući skaliranje uz obezbeđivanje, kloniranje i patchovanje koje se ostvaruje samo sa jednim klikom. Pored pojednostavljenja rada i smanjenja troškova uz neprimetnu mobilnost podataka kroz cloud, Era 2.0 omogućava i nove primere upotrebe, uključujući: iskorišćavanje javnog clouda za uvećanje kapaciteta, razvoj / testiranje, sanaciju kapaciteta i daljinsku optimizaciju performansi baza podataka.

Podrška za SAP HANA

Nutanix je najavio da su Era mogućnosti proširene na jedan od vodećih mehanizama relacionih baza podataka, SAP HANA. Uz ovo, kupci mogu da uživaju u upravljanju jednim klikom za svoje SAP HANA primene. Nutanix je bila jedna od prvih HCI platformi koja je dobila sertifikat za SAP HANA scale-up i nedavno za scale-out, pojednostavljujući implementaciju SAP poslovnih aplikacija i SAP rešenja za skladištenje podataka na SAP HANA.

24/7 podrška za PostgreSQL od strane Nutanixa

Pored toga, Nutanix je najavio proširenu 24/7 podršku za Postgres kako bi omogućio klijentima podršku za najkritičnije deployment-a. Za razliku od konkurenata, ovo uključuje end-to-end iskustvo podrške za Postgres database engine, uz infrastrukturnu platformu i usluge upravljanja Erom - sve kroz Nutanix tim - što rezultira efikasnijom korisničkom podrškom.

Baza podataka kao uslužno rešenje, potpuno managed uz HCL Technologies

Za kupce koji traže potpuno upravljano rešenje, Nutanix se udružio se sa vodećom svetskom tehnološkom kompanijom HCL, kako bi stvorili zajedničku ponudu koju pokreće Era 2.0. SKALE DB. Radi se o zajedničkoj ponudi HCL-a i Nutanixa, koja omogućava preduzećima da ubrzaju modernizaciju podataka sigurnom i skalabilnom bazom podataka kao uslugom (DBaaS).

„Sa povećanjem podataka kao što je to slučaj u današnje vreme, upravljanje bazama podataka postalo je složenije nego ikad ranije. Organizacije svih veličina traže rešenja koja će pojednostaviti rad baza podataka, od početnog postavljanja do stalnog upravljanja i održavanja“, rekao je Mike Leone, viši analitičar, ESG. „Era 2.0 nudi cloud agnostičko rešenje koje može pojednostaviti rad baze podataka i pomoći kupcima da otključaju toliko potrebnu vrednost mobilnosti podataka.“

Era 2.0 i SKALE DB su trenutno dostupni kupcima. Za više informacija o Era 2.0 ili za informacije o test verziji, pogledajte ovde.