Nutanix najavio remote IT rešenja za upravljanje cloudinfrastrukturom

Beograd, - 23. jul, 2020. - Nutanix (NASDAQ: NTNX), lider u poslovnim cloud rešenjima najavio je novo rešenje koje će omogućiti IT timovima da primene, unaprede i otklone probleme cloud infrastrukture radeći sa bilo kog mesta – bilo od kuće ili iz kancelarije. Ova rešenja će se nalaziti u okviru Nutanix Foundation Central, Insights i Lifecycle Manager paketa i biće dostupna kao deo Nutanix HCI softvera i to bez dodatnih troškova po korisnike.

Iako IT timovi rade prekovremeno kako bi omogućili remote rešenja za preduzeća širom sveta u današnjem vremenu obeleženom pandemijom COVID-19, oni nisu baš uvek u mogućnosti da to urade sami. Upravljanje IT infrastrukturom, rešavanje problema i ažuriranje softvera često zahtevaju da IT timovi budu na licu mesta u data centru, što naravno predstavlja izazov imajući u vidu mere fizičkog distanciranja.

Nutanix

"Nutanix je osnovan sa vizijom - da upravljanje IT infrastrukturom postane tako jednostavno, da u suštini postaje nevidljivo", kaže Greg Smith, potpredsednik tehničkog i proizvodnog marketinga u Nutanixu. „Ove nove mogućnosti korisnicima nude još potpunije iskustvo od samog početka, ali i kasnije – i to sa bilo koje lokacije. Mogućnost pojednostavljenog upravljanja našim rešenjima kao i generalno sigurnija i robusnija IT infrastruktura, bilo od kuće ili sa udaljene lokacije – to su stvari koje su danas važnije nego ikada do sada.“

Ova Nutanixova rešenja omogućiće IT timovima da sa udaljene lokacije upravljaju cloud infrastrukturom tokom celog životnog ciklusa softvera.

Nova ili proširena primena cloud infrastrukture

Uz Prism interfejs, Nutanix Foundation Central omogućava IT timovima da primene privatnu cloud infrastrukturu na globalnom nivou preko jednog interfejsa i sa bilo koje lokacije. Nakon brzog instaliranja ne-konfigurisanih uređaja ili servera, Foundation Central preuzima konfigurisanje Nutanix nodova i instalira bilo koje Nutanix softversko rešenje.

Pored automatizacije i centralizacije uvođenja infrastrukturnog softvera, Foundation Central omogućava organizacijama da jednostavno skaliraju postojeće infrastrukturne kapacitete kako bi išli u korak sa rastom poslovanja.

Praćenje zdravlja infrastrukture i inteligentna podrška

Nutanix Insights pruža usluge praćenja zdravlja infrastrukture i automatizovane usluge podrške kako bi se pojednostavile IT operacije u globalu. Nova usluga će analizirati telemetriju klijentskog premeštanja u cloud, uključujući sve klastere, sajtove i geografske podatke, kako bi se identifikovali tekući i potencijalni problemi koji bi mogli uticati na aplikaciju i dostupnost podataka.

Jednom kada bude identifikovana, usluga Insights može pružiti prilagođene preporuke za optimizaciju zdravlja i performansi infrastrukture. Ove preporuke zasnovane su na utvrđenim najboljim praksama u oblasti informacionih tehnologija, kao i širokom znanju koje je Nutanix prikupio pružajući podršku za više od 16.000 preduzeća širom sveta.

Uz to, usluga Insights može automatski otvoriti tiket za podršku za Nutanix, dodeliti odgovarajućeg SRE stručnjaka (Site Reliability Engineer) i opciono prikupiti i poslati sve relevantne log fajlove korisnika na analizu - i sve to bez ručne interakcije. Preliminarni interni podaci otkrivaju da će Insights omogućiti kupcima da reše oko 30% pitanja bez otvaranja support ticketa, što će doneti manje slučajeva koji zahtevaju podršku, za zdraviju IT i cloud infrastrukturu.

„To kada ne morate da otvarate zasebni tiket za podršku, samo po sebi već je odlična stvar. Sposobnost da se uvide potencijalni problemi i to kako da se oni reše, to je velika stvar. To je ista filozofija koja je nadogradnju jednim klikom učinila toliko vrednom“, rekao je Olivier Massoni, sistemski inženjer iz Compass Group France.

Ažuriranje infrastrukture bez pritiska i jednim klikom

Ažuriranje IT infrastrukture postaje sve složenije i sklonije greškama, posebno u okruženjima koja uključuju više dobavljača i proizvoda. Potrebno planiranje, testiranje i rad van radnog vremena kako bi se postiglo ublažavanje kvarova na kritičnim aplikacijama, sve su to stvari koje proces ažuriranja mogu učiniti prilično skupim. To često rezultira time da IT timovi odlažu potrebna ažuriranja kako se ne bi izlagali dodatnim mogućim bezbednosnim problemima.

Nutanix Lifecycle Manager (LCM) će isporučiti jednostavno ažuriranje uz pomoć jednog klika za Nutanix software stack, kao i firmver uređaja - bez ikakvog zastoja aplikacija ili infrastrukture. LCM može automatski odrediti bilo kakve zavisnosti softvera ili firmvera, pametno odrediti prioritete ažuriranja i orkestrirati celokupan proces nadogradnje uklanjajući nagađanja i rezultirajući sigurnijom i otpornijom infrastrukturom. Kao i kod drugih Nutanix rešenja, LCM će moći da radi bilo gde kako bi se Nutanix okruženjima upravljalo globalno.

„U NetDocuments-u imamo 12 data centara kako bismo podržali naše kupce širom sveta, tako da su nam jednostavnost, skalabilnost i sposobnost daljinskog upravljanja infrastrukturom najvažniji“, rekao je Todd Burris, sistem inženjer u NetDocuments, vodećoj platformi za produkciju sadržaja. „Nutanix pruža sve ove aspekte i pomaže nam da održimo zadovoljstvo naših korisnika. Proizvodi kao što su Foundation Central i LCM su ključni za našu sposobnost upravljanja i rešavanja problema na daljinu.“

Osim što pruža poboljšano remote iskustvo za administratore IT infrastrukture, Nutanixov softver donosi i rešenje za sigurni private cloud, jednostavan za korišćenje. Nedavno je nagrađen i u okviru 2020 Top Rated Award koje dodeljuje TrustRadius u kategorijama Server Virtualization i Virtual Desktop Infrastructure (VDI), sa ocenom 9.1 od mogućih 10, sa preko 125 verifikovanih recenzija.

Nutanix Foundation Central je već sada dostupan korisnicima. Nutanix Insights i Lifecycle Manager su u procesu razvoja. Više informaciji o Nutanixovim rešenjima možete pronaći ovde.