Odaberite spoljni hard disk za svoju kućnu kancelariju

Najpraktičniji način da najvažnije materijale za rad uvek imate uz sebe jeste da ih prebacite na spoljni hard disk. Ponuda, cene i performanse ovih variraju, a odabir vam mogu olakšati informacije o kapacitetu i specifičnim karakteristikama uređaja. U nastavku vam donosimo nekoliko predloga.

ADATA

Neuništivi ADATA HD830 za vrhunsku zaštitu podataka

Čvrsta aluminijumska spoljašnost uređaja HD830 ne samo da je u stanju da izdrži nezgodne padove i brutalnu silu, već može da podnese i opterećenje od 3000 kg, što je otprilike jednako zajedničkoj masi pedeset osoba. Osim toga, HD830 usklađen je i s američkom vojnom normom MIL-STD-810G 516.6, pa tako može preživeti padove sa visine do 1,22 metra. Spoljni diskovi slabijeg kvaliteta nastavljaju sa funkcionisanjem i nakon pada, što može dovesti do grešaka i bad sector-a. HD830 ima senzore udaraca koji zaustavljaju aktivnost diska čim prepoznaju udarac, kao na primer u slučaju nenamernog ispuštanja. Korisnici će znati da su se senzori aktivirali po tome što LED pokazatelj svetli crveno. Kad opasnost prođe, LED pokazatelj će svetleti plavo i disk će nastaviti s normalnim funkcionisanjem.

ADATA

Elegantni Adata HV620S

Ovaj hard disk dolazi u tri boje, plavoj, crnoj i beloj boji. Poseduje glatke i ravne ivice, a reflektujuća površina nalik ogledalu obezbeđuje još prefinjeniji izgled. Najznačajnije karakteristike svakog hard diska su brzina prenosa i memorijski prostor. HV620S poseduje novi interfejs USB 3.2 Gen 1, obezbeđujući brz prenos podataka. Ovako mali uređaj ima kapacitet od 1 do 4 TB. Verzija od 1 i 2 TB ima svega 152g i kompaktne dimenzije (115 x 78 x 11.5 mm). Svetloplava led lampica na ovom hard disku pokazuje kada se vrši prenos podataka, što obezbeđuje zaštitu od prekida veze.

ADATA

ADATA HD770G - Prvi robusni spoljni hard disk na svetu s RGB osvetljenjem

HD770G nudi više od onog što propisuje standard IP68, a to znači da je otporan na vlagu, prašinu i udarce jer ima robusnu troslojnu konstrukciju koja se sastoji od silikonskog kućišta koje apsorbira udarce, robusnog bafera i amortiziranih nosača tvrdog diska. Zahvaljujući naglašenim obrubljenim ivicama i dve RGB trake u obliku svetlosnog sklopa koje ističu osobni stil korisnika HD770G krasi poseban dizajn koji se ne može videti ni kod jednog drugog spoljnog hard diska. Između dva reda svetala nalazi se središnji deo sa mrežastim uzorkom koji „oživljava“ zahvaljujući pulsiranju RGB osvetljenja. Unutar uređaja, 256-bitna AES enkripcija omogućava da podaci budu zaštićeni lozinkom i nedostupni neovlaštenim i zlonamernim osobama.