Održana Canon B2B konferencija koja je približila mogućnosti primene inovativnih tehnologija za unapređivanje poslovanja

Kompanija Canon održala je uspešnu konferenciju Canon for business na kojoj su stručnjaci iz ove kompanije preneli finansijskim direktorima (CFO) deo svog dugogodišnjeg iskustva u oblasti inovativnog poslovanja.

Zvanično press saopštenje

Kompanija Canon održala je 18. novembra u Beogradu uspešnu konferenciju Canon for business na kojoj su stručnjaci iz kompanije preneli finansijskim direktorima (CFO) deo svog dugogodišnjeg iskustva u oblasti inovativnog poslovanja.

Skup koji je održan u hotelu Hyatt Regency predstavljao je priliku za CFO da usavrše svoja znanja, da sagledaju vrednosti za njih do sada skrivene „ispod površine“, a sve zarad unapređenja finansijske situacije u svojoj kompaniji.

Pod sloganom „Sa promenom dolazi nagrada“, eminentni govornici su tokom izlaganja nastojali da odgovore na izazove koje nameće moderno finansijsko poslovanje i tako doprinesu razvoju CFO. Govornici i teme koje su ovom prilikom obrađene su: CFO pozicija u modernoj korporaciji, Nikola Pavlović, Canon CEE; Discovery Assessment, Ademir Ćurtović, Canon CEE; Optimizacija troškova, Uroš Ćalimović, BDO; CFO kao biznis partner, Bojan Šćepanović, Menadžment Centar Beograd (MCB); Purchase to Pay: šira slika, Aleksander Bende, Product Business Development Canon Business Solution, Canon Adria. Kraj konferencije Canon for business obeležila je Panel diskusija na kojoj su učesnici razmenili svoja iskustva u poslovanju u modernom dobu.

Na konferenciji je zaključeno da se uloge rukovodilaca u kompaniji vremenom menjaju, a CFO dolazi u centar važnih biznis odluka. Jedan od izazova na koji je konferencija dala odgovor je kako naći balans između modernog poslovanja i poštovanja rokova, odnosno kako hodati po tankoj liniji između prihvatljivih poteza i onih koji mogu biti štetni. Sa jedne strane, minimalizovanje rizika uvođenjem promena koje bi mogle da poboljšaju profitabilnost je presudno za finansijsko zdravlje organizacije. Sa druge strane, kašnjenje u plaćanju obaveza jedan je od najvećih problema modernog poslovanja. Zato je na konferenciji dato objašnjenje kako sprečiti negativne efekte kašnjenja u isplatama koji mogu biti dalekosežni, od kočenja razvoja, nemogućnosti zapošljavanja novih ljudi, do otpuštanja postojećih kadrova zbog nestabilnih finansija.

Istovremeno, većina CFO-a se složila da je vreme kada je njihova uloga bila čisto operativno vođenje finansija sada završeno, a njihova pozicija se menja i dovodi ih u centar važnih poslovnih odluka. Oni se u svakodnevnom radu sve više oslanjaju na tehnologiju koja ima veliki uticaj na finansije. CFO sada postaje odgovoran za tehnološke investicije, kao i za upravljanje finansijama, a primena inovativnih tehnologija koje mogu unaprediti poslovanje postaje jedna od njegovih glavnih uloga. Canon for business konferencija dala je odgovor i na pitanje kako primenom novih tehnologija najlakše doći do boljih poslovnih odluka i povećati efikasnost poslovanja, uz istovremeno snižavanje troškova upravljanja informacijama i dokumentima.