Point Of View HDMI Smart TV

Odličan i praktičan gadget koji običan TV pretvara u Smart varijantu. U pakovanju stiže i bežična tastatura bez koje se teško može zamisliti ovako nešto. Hardverska osnova nam je dobro poznata, sada sa Jelly Bean verzijom Android-a i realno jako malo toga može da se navede kao zamerka.

Već smo viđali neke od sve popularnijih USB stick-ova sa Android operativnim sistemom, i sada je na red došla kompanija Point of View, sa svojim modelom HDMI Smart TV. Kao što se može i pretpostaviti, u pitanju je uređaj koji se na TV (ili monitor) povezuje putem HDMI interfejsa. Ono zbog čega je posebno interesantan je činjenica da dolazi sa veoma praktičnom bežičnom tastaturom, tako da se u kompletu dobija sve ono što vam je i potrebno da se "običan" TV pretvori u Smart varijantu. To u svakom slučaju predstavlja odlično rešenje za one koji ne bi baš da plate više za novi Smart TV. Iako Point of View znamo najbolje po grafičkim karticama, videli smo da u ponudi sada ima i tableta, tako da nas ne čudi mnogo što je u kombinaciju ušao i ovakav Smart stick.

Ključne karakteristike

  • Android JB verzija OS-a
  • Odlična konfiguracija
  • Interfejs prilagođen korišćenju na velikom ekranu
  • OTG, HDMI interfejsi
  • Povoljna cena

Utisak kvare

  • Samo jedan USB port

Specifikacija

  • Procesor: Dual Core ARM Cortex A9 Rockchip RK3066, 1.6GHz, Mali 400 GPU
  • Memorija: 1GB, 4GB (Interno) + MicroSD kartice do 32GB
  • Konekcije: MicroSD slot, USB 2.0 Host, Mini USB charge, HDMI
  • Wireless: 802.11b/g/n, Bluetooth
  • Dimenzije: 95x46x23 mm
  • Operativni sistem: Android OS, v4.1 (Jelly Bean)

Point Of View HDMI Smart TV

Ceo paket košta oko 100€, i tu dolazi sam Smart stick koji je dimenzija 95x46x23mm, kratki produžni HDMI kabl (sa pozlaćenim konektorima), dva USB kabla, sa običnim i Mini konektorom, stujni adapter kao i posebna tastatura. Tastatura se na Stick povezuje korišćenjem minijaturnim adapterom koji se kači na jedini dostupni USB 2.0 port sa HOST funkcijom, što znači da ukoliko hoćete da povežete recimo neki flash ili eksterni disk, tastatura mora da se isključi, što je prava šteta. Pomoću HDMI kabla ili direktno, stick se kači na konektor ekrana odnosno TV-a, stim što mora biti povezan i na napajanje konstatno. Interfejs je vrlo jednostavan, ali i prilagođen velikom ekranu, tako da se udobno može koristi iz fotelje. Ovaj model dolazi sa JB verzijom Androida, ali nema nikakvih vesti o tome kada i da li će biti narednih update-a.

Platforma nam je dobro poznata i u pitanju je Rockchip RK3066 dual-core procesor na 1.6GHz u kombinaciji sa 1GB DDR3 memorije i 4GB interne memorije. Mali 400GPU je dovoljan da se mogu reprodukovati video fajlovi i full HD rezolucije, kao i igrati igre, stim što naravno ne spada u top modele po grafičkim performansama. Ipak, nismo primetili nikakve probleme u radu sa malo zahtevnijim programima i uređaj radi glatko i bez seckanja. Kao što smo i pretpostavili, tu je i integrisani WiFi 802.11n adapter (na žalost, Bluetooth je izostao), a kako je antena integrisana, ipak ga treba postaviti negde gde je jačina signala bolja. Na raspolaganju je i jedan MicroSD slot za memorijske kartice, tako da se kapacitet lako proširuje, a dobra vest je i da je Google Play Store instaliran, tako da mogu da se instaliraju aplikacije po želji.

Rezime

Tastatura je prilično dobra, punog QWERTY formata sa mnoštvom dodatnih funkcija, ali i sa dodatnom touch površinom i mouse tasterima, tako da u potpunosti može da se upravlja interfejsom iz fotelje. Napaja se pomoću ugrađene baterije koja se dopunjava preko Mini USB porta. Ceo paket je veoma dobro osmišljen tako da se dobija gadget kojim se TV vrlo lako pretvara u Smart verziju sa pristupom internetu i mnogim aplikacijama pod Android operativnim sistemom. Već smo videli više modela sa istom hardverskom platformom, tako da nema neke veće razlike u peformansama pošto sve radi bez ikakvih problema.

Conclusion

The keyboard is pretty good and offers full QWERTY format with a host of additional features, but with the added touch surface and mouse buttons, so you can fully manage interface out of the chair. It is powered by built-in battery recharged via mini USB port. The whole package is well designed, so a gadget that easily turns TV into a Smart version along with the Internet access and many applications under the Android operating system is provided. We have already seen several models with the same hardware platform, so there is no major difference in performance since everything works without any problems.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2013.): 103€

Gigatron ustupio: Point Of View HDMI Smart TV
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com