Predavanja i radionice skockane za vas

CE&HA sajam organizuje veliki broj besplatnih predavanja i radionica sa aktuelnim temama vezanim za nove tehnologije

Zvanično press saopštenje

CE&HA sajam, najveći regionalni sajam računara, elektronike i kućnih aparata, održaće se ove godine od 1. do 4. oktobra u halama 1 i 1a Beogradskog sajma. Jedan od primarnih ciljeva CE&HA sajma je da se posetiocima približe nauka i tehnologija, kao i da se podstakne kreativnost kod mladih. Za sve posetioce koji žele da posete besplatna pedavanja tokom sva četiri dana u delu sajma posevećenom edukaciji obezbedili smo eminentne predavače iz različitih oblasti, a sve što je potrebno je da se prethodno prijave na linku http://ceha.rs/edukacija/ za temu koja ih interesuje.

Interesantna predavanja i radionice organizivaće Krojačeva škola Webdizajna. Na njima će kroz razgovor, testove, primere i savete pokušati da razreše dilemu jeste li spremni da započenete karijeru web dizajnera, PHP programera, WordPress developera, content menadžera, ili je pravo vreme da pokrenete sopstveni biznis. Predavači će biti Jovanka Uljarević, web dizajner, predavač WordPress-a i izvršni direktor firme Implementacija d.o.o., Vladimir Miletić, ekonomista, mentor, pisac i bloger, Ana Jovanović, suosnivač Krojača i direktor Krojačeve škole i web dizajneri Miloš Cvejić, Miloš Zbiljić i Nenad Ignjatović. U nedelju će od 14 do 16 časova biti govora o tome kako je biti freelancer. Radionica je namenjena frilenserima (honorarcima, slobodnjacima), osobama koje rade samostalno, nisu zaposlene kod klijenta za koga rade, a koje stvaraju unikatna dela koja su povezana sa njihovom ličnošću. Svoja iskustva preneće im Jasmina Kosovac Dragić, diplomirani ekonomista i magistar prava, a po opredeljenju preduzetnik.

Vrlo korisno predavanje u petak od 13 časova u Hali 1A održaće Igor Rakocija na temu „Kako u Srbiji zaraditi na YouTube-u?“. On će obuhvatiti temu zarade na YouTube-u, stanja našeg tržišta što se partnerstava i sponzorstva tiče, a preneće i svoje iskustvo kroz savete od samog početka sa osvrtom na detalje o životu ljudi koji žive od YouTube-a. Subota će, kada je u pitanju edukacija, biti najaktivniji dan na CE&HA sajmu. Startap Akademija će od 11.30 dati odgovor na pitanje “Kako najpametnije pokrenuti jedan startap iz Srbije?”. Predavač će biti Zoja Kukić, SEE ICT, a predavanje je namenjeno svima koje zanima pokretanje biznisa, bilo sada ili u budućnosti, kao i onima koji žele da se upoznaju sa novim načinima vođenja biznisa i mogućnostima na lokalnoj, ali i globalnoj sceni tehnološkog preduzetništva.

Ivan Bildi, vlasnik internet marketing agencije MarketingOnline, održaće dvodnevne edukacije. U subotu od 14.30 do 16.30 pokušaće da odgovori na pitanje “Kako da iskoristite Facebook za povećanje prodaje?”, sa pojašnjenjem kako da nastupate na toj društvenoj mreži, kako izgledaju baze lojalnih fanova, odnosno kako uspešno koristiti Facebook za reklame i promociju. Isti predavač će u nedelju u isto vreme dati odgovore na pitanje “Kako promovisati biznis na Google-u?”, sa akcentima na kreiranje search kampanje, izbor ključnih reči, baner i video kampanje.

Poznata modna blogerka Branislava Antović, autorka Brana’s Divine World bloga, će u subotu od 13 časova pružiti uvid u to kako izgleda jedan dan modnog blogera. Specijalno za prijavljene posetioce pružiće i korisne savete za sve one koji bi voleli da se bave ovim poslom, kroz predavanje na temu “Blog i kako od njega zaraditi u Srbiji?”.

Još jedan interesantan program sprovodi i Crossover Training Center, prvi Apple Authorized Training Centre. Tokom trajanja CE&HA sajma svakog dana, biće organizovana otvorena vrata i prezentacije, sa profesorima, vezanim za SWIFT jezik u terminima: 11.00h, 15.00h i 17.00h. SWIFT je novi moćni programski jezik za iOS i OS X, koji lakše nego ikad omogućava programerima da kreiraju neverovatne aplikacije. SWIFT kombinuje performanse i efikasnost sa jednostavnošću i interaktivnošću popularnih skript jezika. Kreativnost za sve uzraste, kroz zabavu i učenje o crtanju stripa na Wacom tablama biće na radionici Wacom-a. U subotu od 17h predavanje će održati Mina Petrović, poznatija kao “Mistiqarts”, od koje ćete moći da naučite osnove crtanja japanskog manga stripa.

Za najmlađe Mala škola elektornike organizuje besplatne radionice „VIBROBOT“ tokom sva četiri dana sajma u terminima od 12, 15 i 18h. Deca uzrasta od 7-14 godina će, uz uputstva i sugestije instruktora, naučiti kako da naprave svog prvog robota na baterije, i to od delova koje već imaju u kući. Osnovna ideja ovog programa je podsticanje logičkog razmišljanja, i promovisanje nauke, tehnike i elektronike na edukativan i zanimljiv način. Fabrika Fotografa za cilj ima da kroz kreativnu praksu obuči osnovama fotografije, ručnim podešavanjima na profesionalnim aparatima. Radionica za decu od 7 do 14 godina održavaće se od četvrtka do nedelje u jednočasovnim terminima od 11 i 15h.