Predstavljen AOC AGON AG353UCG

Beograd, 20. februar 2020. – Specijalista za monitore, AOC, lansira 88,98 cm (35 ”) AOC AGON AG353UCG koji je deo AGON 3 serije nove generacije i iskorak od visoko ocenjivanog ultraširokog monitora AG352UCG6. AG353UCG zadovoljava sve igračke potrebe: brzina osvežavanja od 200 Hz, 2 ms GtG, malo ulazno zastajkivanje za najbolju vizuelnu povratnu informaciju bez primetnog zamućenja. Njegova izvorna rezolucija je 3440 x 1440 UWQHD (21: 9), a u kombinaciji sa zakrivljenošću od 1800R stvara sledeći nivo uranjanja. Vizuelni materijali AG353UCG pojavljuju se zahvaljujući Quantum Dot tehnologiji, vršnim osvetljenjem od 1000 nita s VESA DisplayHDR 1000, kontrastom 2500: 1 i 90% DCI-P3 pokrivenosti. Konačno, monitor podržava Nvidia G-Sync Ultimate, nudeći HDR s 1000 nitsa osvetljenja, istovremeni eliminišući kidnje i zastajkivanje slike i smanjuje latenciju.

AOC

Elegantni, futuristički dizajn

Dizajn AG353UCG je izvanredan. Monitor je nasledio dizajn bez okvira s tri strane, RGB rasvetu u obliku prstena na zadnjoj strani i postolje u obliku crvenog slova V od prethodnika AG273QCG, koji je osvojio nagradu "Red Dot Design Award 2018".S crvenim i crnim naglascima, stalak prilagodljive visine u obliku slova moderan je i kompaktan, a ujedno i čvrst i ostavlja dovoljno prostora na stolu. Visina ploče krana slična je ekranima od 28 ”16: 9, ali pruža više vodoravnih veličina zahvaljujući 21: 9 razmeri. Iz tog razloga, prijatno ga je koristiti jer pruža nezaboravno iskustvo gledanja. Ogromna veličina monitora od 35 inča, ne samo da daje duboki uron u igre i anamorfne ultra široke filmove - već povećava i produktivnost. Prijatna je to sporedna pojava od koje posebne koristi mogu imati kreatori sadržaja ili strimeri uživo.

Spremni za takmičenje

Nadogradnja koju donosi AG353UCG znači ulaganje za sve vrste žanrova video igara. Brzina osvežavanja od 200 Hz omogućuje konkurentan nivo brzine, ne samo za trke, sim, akcije, MMORPG ili 5v5 arenu, već čak i za konkurentnog FPS igrača. Tranzicijska vremena pojedinih piksela toliko su mala da omogućuju ploči prikaz od 200 frejmova u sekundi bez artefakata. S AG353UCG-ovim vremenom odziva GtG od 2 ms zamagljivanje kretanja se praktično eliminiše. Tako, primajući neposrednu vizuelnu povratnu informaciju o svom brzom inputu, igrači se osećaju “povezanima” sa svetom igara više neg ikada pre.

Odlični vizuali igre

Biti jedan od najbržih monitora nije lako, ali imati istovremeno impresivan kvalitet slike potpuno je drugačija stvar. VA35-ov panel VA353UCG koristi tehnologiju Quantum Dot, koja mu omogućava da ponudi 90% DCI-P3 pokrivenost, znatno veći prostor u boji od standardnog sRGB prostora. Njegova 10-bitna ploča takođe proizvodi 1,07 milijardi boja, što znači suptilniji prelaz u boji i preciznije boje dizajnirane za HDR (High Dynamic Range) sadržaj. AG353UCG može precizno prikazati HDR u igrama, koristeći G- Sync Ultimate s minimalnim ulaznim zaostatkom i HDR u filmovima / TV emisijama, podržavajući VESA DisplayHDR 1000. Njegov dinamički raspon kreće se od 0,05 nita u nivou crne boje, do 1000 nita u područjima vršnog osvetljenja. Zahvaljujući svom VA panelu, monitor takođe može imati statičku razmeru 2500: 1, dvostruko veći od uobičajenih IPS ili TN ploča. Štaviše, njegove 512 zone zatamnjenja pružaju neverovatno širok dinamički raspon.

Uključeni dodaci

AG353UCG nije samo naglašen svojim tehničkim karakteristikama, već pruža i korisničku udobnost. Redizajniranim, modernim OSD (on-screen ekranom) udobno se može kretati kroz 5-smernu upravljačku palicu na dnu okvira. Odlaganje slušalica sada je još prikladnije s držačem slušalica iz prethodnih modela ali sada i s leve i desne strane. Monitor se lako može pričvrstiti jednim klikom na njegovo elegantno, metalno postolje ili na VESA nosač. Stalak ne samo da pruža stabilnost, već nudi i ručku za nošenje, upravljanje kablom i ergonomska podešavanja visine (120 mm) i nagiba. S AOC Light FX (prilagodljiva RGB svetla u obliku prstena na zadnjoj strani), monitor se može prilagoditi tako da odgovara jedinstvenom setu svakog igrača. Da biste osigurali jednostavno postavljanje, u kutiji su svi kablovi potrebni za priključivanje na računar (DisplayPort 1.4 i HDMI 2.0).

AOC AGON AG353UCG biće dostupan u Evropi u februaru 2020. godine s preporučenom maloprodajnom cenom od 294,989.00 din. (bez PDV).