Prestigio Crystal Flash Drive

Ovo je serija Flash diskova koji dolaze u vrlo specifičnom dizajnu koji će se dopasti lepšem polu. Kvalitetne izrade u aluminijumskom kućištu, sa diskretnim kristalom crvene ili bele boje. Kapacitete ide i do 32GB, tako da će biti odličan izbor za one koji imaju da prenesu veliku količinu podataka.

Pored silnih multimedijalnih periferija, Prestigio u svom programu ima dosta veliki broj uređaja koji možda prođu i nezapaženo. Probaćemo to da ispravimo, pa ćemo ovom prilikom videti Crystal Flash Drive, flash disk koji je namenjen lepšem polu i koji stvarno izgleda dosta drugačije od onoga što se najčešće viđa, uz zadržanu veoma povoljnu cenu. Na tržištu postoji ogroman izbor kada su flash diskovi u pitanju, tako da nema baš puno noviteta i modela koji se mogu pohvalite velikom originalnošću, no Crystal Flash Drive će to pokušati da promeni. U ponudi su dve varijante, kapaciteta od 4GB pa sve do impresivna 32GB, što bi već svakome trebalo da bude dovoljno.

Ključne karakteristike

  • Vrlo atraktivan dizajn za kristalom
  • Kvalitetno kućište
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Hi-Speed USB 2.0
  • Dimenzije: 88.8x31x20mm
  • Kapacitet: 8GB

Prestigio Crystal Flash Drive

Crystal Flash diskovi su dosta kompaktnih dimenzija, svega 88.8x31x20mm, a sa težinom koja je ispod 9g teško da će predstavljati veliki teret za nošenje. U pakovanju još stiže i tračica za kačenje na privazak za ključeve, što će pomoći da se disk ne zagubi. Spoljnji deo diska je napravljen od tankog sloja aluminijuma u glossy platinastom finišu. Pored atraktivnosti, aluminijum će i doprineti čvrstini i zaštititi disk od eventualnih fizičkih oštećenja, no zbog glossy finiša će biti nešto osetljiviji na grebanje, pogotovo ako se bude nosio sa ključevima u džepu. Pored prepoznatljivog logoa i oznake proizvođača, na svakom disku se nalazi i jedan kristalčić, u crvenoj ili beloj boji, što izgleda veoma lepo i dovoljno je diskretno da neće biti previše onima koji inače ne vole previše svetlucave kamenčiće.

Konektor diska je smešten sa unutrašnje strane, i disk se lako otvara bez kompletnog skidanja poklopca, tako da ne postoji bojazan da će se zagubiti. Pošto je u pitanju tanak konektor, verovatno će trebati malo navikavanja na to da se pogodi na koju stranu se ubacuje u USB port. Disk dolazi već formatiran, sa AVG Internet Security softverom, što nije loše pošto će omogućiti da se lako skenira računar za koji se sumnja da ima virus. Diskovi koriste standardni USB 2.0 interfejs, i Plug ‘n play tipa su, tako da nema nikakve instalacije drajvera, već samo prvi put po priključivanju treba sačekati da računar sam prepozna i automatski instalira sve što je potrebno.

Rezime

Što se tiče performansi, ovi diskovi definitivno nisu brzinski šampioni, no pružaju sasvim pristojne brzine (oko 17MB/s za čitanje i 10MB/s za upis podataka) koje spadaju u prosek modela ove kategorije. Ono što će ih prodavati je svakako dizajn, a tu nema zamerke i verujemo da će se mnogima dopasti. Prestigio odlično spaja atraktivan dizajn u kvalitetnom kućištu sa solidnim performansama, a pošto cena nije visoka, stvarno nema ni jednog razloga da Crystal Drive ne dobije preporuku.

Conclusion

Regarding the performance, these drives are definitely not speed champions, but do offer decent speed (17MB/s - reading and 10MB/s - writing) which is average for this category. What will sell these drives is their design, which is beyond reproach, and we believe they will attract many people. Prestigio perfectly combines attractive design and high quality cases with solid performance, and since the price is not high, we do recommend Crystal Drive.

Testirani prozvod je uzorak.

Asbis ustupio: Prestigio Crystal Flash Drive
zvanični sajt: prestigio.rs