Prestigio MultiCenter Box PAB4411

Stigla je i nova Prestigio Android kutija iz MultiCenter serije: model PAB4411. Donosi nešto kompaktniji dizajn, novi quad-core procesor na 2GHz, dok su tu sve one stvari koje su i prethodne modele činile konkurentnim. Ovaj Box podržava 4K rezoluciju preko HDMI interfejsa, što će sigurno mnogima biti interesantno.

Prošlo je dosta vremena od kada smo videli poslednji MultiCenter Box Android uređaj, a sada iz Prestigia stiže novi, unapređeni model PAB4411. Ovaj Android Box je u startu nešto manjih dimenzija u odnosu na prethodnika, ali je tu spakovana snažnija konfiguracija. Gledajući specifikacije, tu je sve ono što smo i očekivali da vidimo od modela novije generacije, stim što je i dalje imamo na raspolaganju samo 1GB RAM-a, a proizvođač je ostao na Android 4.4 Kit Kat verziji, bez ikakvih vesti o upgrade-u na Kit Kat.

Ključne karakteristike

  • Android 4.4 Kit Kat verzija
  • Unapređena konfiguracija
  • OTG, HDMI ali i AV interfejs
  • Podržava Full HD i 4K rezoluciju

Utisak kvare

  • I dalje samo 1GB RAM-a
  • Cena bi mogla biti niža

Specifikacija

  • Procesor: ARM Cortex-A9 AMLS802 2Ghz Quad-Core, Mali 450 MP8
  • Memorija: 1GB, 8GB (Interno) + MicroSD kartice
  • Konekcije: USB 2.0 x2, HDMI x1, LAN x1, A/V x1
  • Wireless: 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Operativni sistem: Android 4.4 Kit Kat
  • Dimenzije: 15 x 100 x 100 mm
  • Težina: 160g

Prestigio MultiCenter Box PAB4411

Kao što smo i očekivali, cela konfiguracija je upakovana u vrlo elegantno i kompaktno kućište dimenzija 100x100x15 mm i teži svega 160g. Može se postaviti na ravnu površinu ili zakačiti na zid, a jedino što odskače je antena za WiFi sa zadnje strane. Pored Prestigio logoa i oznake sa gornje i prednje strane, napred vidimo i IR senzor kao i tri statusne diode. Sa desne bočne strane su smeštena dva USB porta i MicroSD slot za memorijske kartice. Sa zadnje strane imamo konektor za napajanje (adapter za napajanje je eksterni i nešto većih dimenzija), pomenutu WiFi antenu, LAN port, HDMI video izlaz i jedan analogni AV konektor za koji se dobija kabl/adapter na kompozitne AV priključke.

Konfiguracija je bazirana na quad-core procesoru na 2GHz i 1GB RAM-a, i šteta je što proizvođač nije i količinu RAM-a povećao kako bi išao u korak sa aktuelnim zahtevima. Dodatno, tu je 8GB interne memorije, uz mogućnost proširenja preko MicroSD slota, dok je Box već standardno opremljen WiFi 802.11n i Bluetooth 4.0 adapterima, ali i LAN portom za slučaj da takva konekcija bude zgodnija. Ono što je bitno je to što je tu HDMI interfejs koji podržava Full HD 1080p ali i 4K 3840p rezolucije. Dodatno, nije izostala ni podrška za Miracast, tako da se sadržaj može i bežično strimovati na TV sa podržanog uređaja.

Rezime

Po pitanju interfejsa, nema puno toga novog, ali imamo prilično dobar layout koji je pravljen za korišćenje na velikom ekranu. U paketu stiže i jednostavan daljinski upravljač koji će dosta olakšati rad, a naravno, postoje i mobilne aplikacije za Android, iOS i Windows platforme, tako da bilo koji od smart telefona možete koristiti i za rad sa svojim MultiCenter Box-om. Performanse su prilično dobre i nismo primetili bilo kakve probleme čak ni sa malo zahtevnijim igrama, sve radi glatko i brzo, mada ugrađeni procesor definitivno ne spada u vrh aktuelne ponude. Očekujemo da stigne i Kit Kat update, kao i da dobijemo uskoro i model sa dodatnim RAM-om. Cena i nije toliko povoljna kao što smo očekivali (oko 140€), pa ostaje da se vidi da li će biti malo korigovana vremenom.

Conclusion

The interface does not offer anything new but we have a good layout made for use on the big screen. Along in the package comes a simple remote control that will facilitate the work, and there are mobile applications for Android, iOS and Windows platforms so any of the smart phones can be used to work with MultiCenter Box. Performance is good and there were no problems with more demanding games, everything works smoothly and quickly, although embedded processor is definitely not one of the top-offers. We expect Kit Kat update to be provided soon, and to see a model with additional RAM. The price is not affordable as we expected (about 140 Euros), so it remains to be seen whether this will be corrected over time. ### Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 140€

Asbis ustupio: Prestigio MultiCenter Box PAB4411
zvanični sajt: prestigio.rs