Prestigio MultiPad Color 7.0 3G

Još jedan od novih MultiPad tableta iz Prestigio ponude. Model dijagonale ekrana od 7", sa možda ne tako visokom rezolucijom ali ipak kvalitetnim prikazom zahvaljujući IPS panelu. Podržava 2G/3G konekcije i prenos podataka, ali i glasovno pozivanje i SMS-ove.

Iz kompanije Prestigio nam stiže još jedan tablet, ovoga puta iz 7" kategorije i sa ugrađenom podrškom za mobilnu mrežu. Ovakve uređaje najćešće koriste poslovni korisnici kojima je potrebno da imaju dostupan internet bez obzira gde da se nalaze. Uz dodatni headset ili Bluetooth handsfree, dobija se praktično telefon, koji ima veliki ekran koji je dosta zgodniji za surfovanje i čitanje. Prestigio već ima dosta iskustva sa tabletima, pa MultiPad Color 7.0 3G na odličan način to pokazuje, a mi imamo još jedan uređaj koji će biti kandidat za best-buy kategoriju.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Dosta dobar kvalitet izrade
  • Solidna konfiguracija
  • Pristojan 7" ekran
  • Podrška za 2G/3G konekcije
  • USB OTG

Utisak kvare

  • Android OS u 4.2.2 verziji, nema još update-a

Specifikacija

  • Procesor: Quad Core ARM Cortex A7 MT8382V, 1.3GHz
  • Grafika: Mali 400 MP2, 500MHz
  • Memorija: 1GB RAM, 16GB interno, MicroSD (do 64GB)
  • Ekran: 7" LED Backlight (1280x800), IPS panel
  • Konekcije: WiFi 802.11b,g,n, Bluetooth 4.0, micro USB, 3.5mm audio (headset)
  • 2G/3G: GPRS, EDGE, HSDPA, HSPA+, (GSM 850, GSM 900, GSM 1800, GSM 1900, UMTS 900, UMTS 2100)
  • Dodatno: Microphone, Stereo Speakers, Card Reader, GPS, FM radio, NFC
  • Napred: 0.3MP napred, 2MP pozadi
  • Baterija: Li-Polymer, 3500 mAh
  • Dimenzije: 193 x 113 x 9.2 mm
  • Težina: 296g
  • Operativni sistem: Android 4.2.2

Prestigio MultiPad Color 7.0 3G

Sam tablet definitivno odskače od konkurencije po izgledu ali i kvalitetu, i možemo da konstatujemo da je Prestigio dosta dobar posao uradio po pitanju dizajna. Oštre linije, kvalitetna plastika i kombinacija belog okvira oko ekrana, hromiranog okvira i veoma interesantna telksture sa zadnje strane daju osećaj dosta skupljeg uređaja. Tablet odlično leži u rukama, deluje čvrsto i ne krcka niti se na ekranu vidi kada se poklopac jače pritisne sa zadnje strane. Nije loše pomenuti i da je ovaj tablet dostupan u raznim bojama, tako da će svako moći da nađe ono što mu najviše odgovara. Prateće pakovanje pored USB kabla i punjača, što je standardno i očekivano, donosi i USB OTG kabl kao i veoma kvalitetnu zaštitnu futrolu, što je na neki način i zaštitni znak ovog proizvođača. Futrola izgleda vrlo atraktivno i pružiće sjajnu zaštitu tabletu, i predstavlja vrlo lep dodatak koji sada nećete morati zasebno da kupujete.

Ovaj tablet je opremljen sa dve kamere, 0.3MP napred i 2MP pozadi, sa prosečnim rezultatima kada je u pitanju kvalitet fotografija i videa, ali sasvim dovoljno za video chat i snimanje video klipova. Mali savet je da se uvek gleda da se snima sa dovoljno ambijentalnog svetla. Ekran je dijagonale 7" i rezolucije od 1280x800 piksela, što po današnjim standardima i nije toliko impresivno, ali je bitnije od same rezolucije kvalitet slike, a Prestigio je očigleno odabrao dobar IPS panel sa gustinom piksela od 216ppi, dobrih, živih boja i odličnih uglova gledanja. Od fizičkih tastera, sa desne bočne strane (u portrait položaju) imamo samo Power i Volume tastere, što je i očekivano, dok su sve ostale funkcije integrisane u sam interfejs. Sa donje strane tableta vidimo ugrađeni mikrofon i Micro USB konektor za punjač i OTG interfejs (što omogućava poveizvanje neke USB periferije ili eksternog skladištenog prostora), dok su sa gornje strane 3.5mm konektor za headset i poklopac ispod koga staju MicroSD memorijska kartica i SIM kartica.

Konfiguracija ovog modela je bazirana na MediaTek MT8382V, što u prevodu znači quad-core procesor na 1.3GHz i poznata Mali 400 MP2 grafika i solidne performanse za ovu kategoriju (oko 17.000 poena u AnTuTu testu). Sistem je opremljen sa 1GB RAM-a i 16GB interne memorije, dok će MicroSD memorijske kartice pomoći da se doda još prostora za podatke. Pored očekivanog WiFi adaptera, tu je i Bluetooth u 4.0 verziji, ali i ugrađeni GPS modul, kao i NFC i FM radio, čime se vrlo lepo zaokružuje ova konfiguracija. Dobro je znati da su podržane 2G/3G mobilne mreže i brzi prenos podataka (HSPA+ 21Mbps / 5.76Mbps), a sam tablet ima instalirane Phone i Messaging aplikacije. Za autonomiju je zadužena ugrađena 3500 mAh baterija koja može izdržati oko 5.5h video reprodukcije, odnosno oko 6h prosečnog korišćenja, što je ok rezultat za tablet ovih dimenzija.

Rezime

Kao što smo i navikli, Prestigio ne koristi neki težak, custom skin za Android OS, već dolazi u vanila varijanti koja i najmanje opterećuje sistem. Postoji sasvim dovoljno aplikacija koje vam omogućuju da interfejs u potpunosti prilagodite svojim potrebama. Ovaj tablet se odlično pokazao, radi glatko i brzo, bez seckanja, u njemu rade sve novije igre kao i popularna rešenja za navigaciju. Ono što nam se nije dopalo jeste to što se i dalje koristi Android u 4.2.2 verziji, kao ni to što još uvek nema nuikakvih reči o eventualnom upgrade-u. Ako to izuzmemo, ovo je tablet prilično bogate specifikacije koji podržava većinu aktuelnih tehnologija i standarda, i koji će korisnicima omogućiti da, uz odgovarajuću SIM karticu, uvek budu online. Ako dodadamo tu i podršku za glasovno pozivanje i SMS-ove, jasno je da se radi o odlično zaokruženoj ponudi koja će lako naći mesto u best-buy kategoriji.

Conclusion

Prestigio doesn’t use some heavy custom skin for Android OS, it comes in stock variant that is not burdening the system. There are plenty of applications allowing you to customize the interface according to your needs. This tablet is great, runs smoothly and quickly, and can run many newer games and popular navigation solutions. We do not like the fact it uses Android 4.2.2, as well as the fact there is still no word on a possible upgrade. Other than that, this tablet has rich list of specifications that supports the most current technologies and standards that will allow users to be online always, with the appropriate SIM card. If you add to that the voice calling and SMS support, it is clear this great offer will find its place in the best-buy category.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2014.): 150€

Asbis ustupio: Prestigio MultiPad Color 7.0 3G
zvanični sajt: canyon.rs