Prestižna Gold Quill nagrada prvi put u Srbiji dodeljena kompaniji A1 Srbija

Beograd, 12. maj 2021 - Kompanija A1 Srbija je prva kompanija u našoj zemlji koja je osvojila Gold Quill, prestižnu i jednu od najvažnijih globalnih nagrada u oblasti korporativnih komunikacija, koju dodeljuje IABC (Međunarodno udruženje poslovnih komunikatora). A1 je nagradu za izvrsnost osvojio u kategoriji kreativnog angažmana zaposlenih u okviru projekta „Nesebična knjiga“.

Jedinstvena „Nesebična knjiga“, knjiga je edukativnog i zabavnog karaktera čiji junaci uče decu, a starije podsećaju na to koliko je važno deliti sa drugima i koliku vrednost ima kada nešto lepo učinimo za one kojima je to najpotrebnije. Nesebičnu knjigu su dobili svi zaposleni u kompaniji, a zatim su zajedno sa svojom decom, prijateljima i porodicama pakovali poklone u „nesebični papir“ koji se nalazi na kraju svake knjige. Više od 1.000 poklona stiglo je do velikog broja dece i mladih sa invaliditetom, smetnjama u razvoju ili bez roditeljskog staranja, smeštene u domovima širom Srbije. Ovaj projekat A1 je realizovao sa saradnicima iz agencija Executive Group i Leo Burnett iz Beograda.

„Ponosni smo što smo prestižnu Gold Quill nagradu prvi doneli u Srbiju, imajući u vidu da se radi o jednom od najvažnijih svetskih priznanja za kvalitetan i stručan rad u oblasti komunikacija. Iako je Nesebična knjiga prvenstveno namenjena deci, u velikoj meri je uticala na izazivanje empatije kod odraslih. Nesebičnost i zajedništvo koje kolektivno gradimo i unapređujemo dugi niz godina među zaposlenima najveća je inspiracija za ovaj i sve druge projekte, ali i motivacija da nastavimo da doprinosimo celokupnoj zajednici i činimo sve kako bi svet oko nas postao bolje mesto”, naveo je Blaž Ferenc, direktor korporativnih komunikacija, A1 Srbija i A1 Slovenija.

Osim mnogobrojnih uspešnih društveno odgovornih projekata koje je ostvarila prethodnih godina, A1 Srbija je prva kompanija u našoj zemlji sa Family Friendly sertifikatom koji pruža brojne pogodnosti zaposlenima, a nedavno je započet i društveno odgovorni program „Svet kakav želiš” u okviru kojeg će A1 dodeliti 10 miliona dinara za projekte u oblasti zdravstva, obrazovanja i ekologije.