Proleće uz MU706 biznis projektor!

Proleće je apsolutno najlepše godišnje doba i definitivno najprijatnije za najveći broj ljudske populacije koja hoda zemljom. Pored svega što proleće donosi sa sobom, ono je i idealni period za nabavku novih električnih uređaja. E sada, ako spadate u grupu vlasnika malih i srednjih preduzeća i želite da svoju ponudu potencijalnim klijentima prezentujete na pravi način, verovatno (negde potajno u sebi) razmišljate o nabavci dobro izbalansiranog poslovnog projektora. Ako je tako, mi Vam toplo preporučujemo MU706 model kompanije BenQ koji je razvijen sa ciljem da ponudi izuzetan kvalitet slike i na platnu i na zidu, ali i da donese zavidan nivo fleksibilnosti, kao i mobilnost. MU706 je zapravo savršen projektor za prezentovanje svih vrsta poslovnih prezentacija i pouzdan biznis partner u svakoj prilici. Po čemu je on drugačiji od sličnih rešenja i šta ga to čini posebnim.

Benq MU706

BenQ je i MU706 projektor bazirao na DLP čipu, u ovom slučaju poslednje generacije. Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1920×1200 dpi, dok se jačina osvetljaja kreće u okvirima od 4000 ANSI Lumena. Kontrast je podešen na 20000:1 (FOTO), dok je odnos stranica 16:10. Projektor poseduje i zvučnik snage 2W, kao i veoma lepo rešen OSD preko koga je moguće fino definisati sva setovanja projektora. Ista su korisniku na dohvat ruke i zahvaljujući tome veoma je jednostavno upravljati ovim projektorom. Poređeno sa sličnim rešenjima MU706 projektor donosi mnogo bolje mogućnosti za povezivanje, ali i daleko lakše održavanje zato što je napravljen od materijala koji ne zahtevaju mnogo napora oko čišćenja i otporni su na uticaje vremena i spoljne faktore.

Benq MU706

Najveći broj projektora iz ove klase stvara mnogo buke u radu, što zna da omete ne samo predavače već i slušaoce prezentacije(a). Za razliku od njih, MU706 proizvodi samo 31 dB zvuka, čak i pri punoj snazi/upotrebi. Tih i briljantno snažan, omogućiće da svaka prezentacija koja se projektuje preko njega zaokupi punu pažnju publike bez ometanja. Svaki detalj ovog projektora optimizovan je za poslovne korisnike. Tasteri za načine rada EcoBlank i QCast na projektoru i daljinskom upravljaču omogućavaju jednostavno zaustavljanje prezentacije zatamnjivanjem platna odnosno brzo pokretanje bežičnog 1920 dpi prenosa. Nova kontrolna ploča donosi kontrolu nad svim aspektima projektora direktno pod prstima. Jednostavan QCast Wi-Fi dodatak funkcioniše na principu “uključi i radi”, a dizajniran je da se nesmetano spoji na skriveni priključak, zadržavajući minimalistički dizajn projektora - lepo, zar ne?

Benq MU706

Visoki odnos kontrasta osigurava da se sav tekst, sve slike, grafikoni ili video-zapisi sa ovog projektora projektuju kristalno čisto i sa poboljšanom oštrinom, posebno kad je u pitanju prikaz brojčanih podataka. Ovo omogućava prezentatorima jasan pogled na ono što prezentuju, a publici fokusiranje na prikazani sadržaj. Podešavanje nagiba po dve ose je realizovano tako što MU706 ima dve nožice za podešavanje visine koje omogućavaju savršeno prilagođavanje projektora platnu. Dvostruko više efikasne u odnosu na jednu, dve prilagodljive nožice nude jednostavan način za postavljanje projektora na sto i započinjanje poslovnog sastanka.

2D trapezoidna (Keystone) korekcija MU706 projektora nudi dodatnu fleksibilnost ispravljanjem trapezoidnog efekta kroz vertikalna i horizontalna podešavanja do +/- 30°. Zahvaljujući ovoj mogućnosti, projektor se može postaviti van središnjeg položaja, a predavač može da stoji ispred platna, a da ne smeta prikazu slike. Projektor se takođe može postaviti na bilo koje mesto na stolu oblika slova U, bez pomeranja stola ili postavljanja stalka u sredinu. Corner Fit je praktičan i fleksibilan način za savršeno poravnanje slike ispravljanjem svakog ugla pojedinačno i to je velika prednost MU706 projektora koju suštinski (sada) donose svi novi modeli iz ove klase.

MHL veza je još jedna posebnost MU706 projektora – uz pomoć MHL veze moguće je trenutno predstaviti svoje poslovne predloge i podeliti svoje ideje sa Android uređaja. Mali ekran je u tom slučaju lako pretvoriti u veliki prikazivanjem dokumenata, fotografija, video-zapisa i svih drugih sadržaja sa pametnog uređaja na projekciono platno. Kada je spojen na projektor, pametni uređaj će se istovremeno i puniti, osiguravajući da se ne ostane bez napajanja dok teče prezentacija.

Pored toga što je bio prvi proizvođač DLP projektora koji je uključio Philips-ovu tehnologiju ImageCare u svoje lampe, BenQ je sada napravio dodatni iskorak i razvio vlastitu tehnologiju SmartEco kako bi usavršio štednju energije DLP projektora u učionicama 21. veka. Opremljen ovom inovacijom, MU706 kroz inovativne osobine donosi i svetlinu bez kompromisa, vrhunski kvalitet slike i optimizovani vek lampe. Način rada Eco Blank koji je implementiran u ovaj projketor omogućava predavačima da zatamne projekciju kada žele da pažnja publike bude usmerena prema njima – ili kada se projektor ne koristi. Kada je aktivirana, ova funkcija smanjuje snagu lampe, smanjujući ukupan utrošak energije do 70%. Projektor se automatski prebacuje u način rada Eco Blank ukoliko je uključen tri minuta bez ulaznog video-signala. Tako se štedi energija i produžava vek trajanja lampe. Način rada SmartEco Mode koji se takođe nalazi u okviru tehnoloških inovacija MU706 projektora, inteligentno prilagođava snagu lampe i koristi samo onoliko svetla koliko je potrebno da ostvari najveću moguću uštedu energije i omogući vrhunski kontrast i svetlinu.

Kvalitet slike koji donosi MU706 projektor je apsolutno za svako poštavanje. Oštrina i jasnoća prezentacija je odlična, bilo da se iste projektuju na platno ili na zid. Reprodukcija boja je gotovo savršena za klasu u kojoj se ovaj model nalazi i što je jako važno nema probijanja pojedinih pigmenata (plava, crvena, zelana...) koji su često sporni, čime se smanjuje zamor očiju i generalno dobija na prirodnosti i jasnoći. Detaljnost je takođe na zadovoljavajućem nivou, ali ona najbolja se postiže kada se malo eksperimentiše sa modovima iz OSD-ja - trebalo bi na to obratiti pažnju jer se razlika ozbiljno primećuje kod najviših rezolucija. Da sve bude mnogo jasnije - većina video i grafičkih testova je za ovaj projektor davala ocenu (kada se podvuče crta) između 7 i 9, što je skor koji se realno očekuje od mnogo moćnijih (Home Entertainment) rešenja, koja su ujedno i dosta skuplja (idu i do 400.000,00 rsd). To dosta govori o ovom projektoru i ukupnom kvalitetu slike koji donosi.

I to bi bio MU706 projektor - moderan, lagan i lepo dizajniran sa svim prednostima modernih rešenja u svojoj klasi i sa cenom po kojoj se nudi predstavlja jedan od najboljih izbora u ovom trenutku. U kategoriji lako prenosivih poslovnih projektora on je kompletno rešenje sjajne slike koje se lako povezuje sa bilo kojim izvorom signala. Ovaj projektor je ujedno i veliki štedljivac energije tako da je sa njime moguće uštedeti i koji dinar za energiju, ali i sačuvati prirodu. Sve u svemu sjajan biznis projektor po (realno gledano) korektnoj ceni za ono što donosi.

Cena (sa PDV-om): 133.899,00 dinara

Kontakt: List