Prvi gaming turnir na Telenor 5G testnoj mreži

Beograd, 26. novembar 2019 – Telenor i RUR esports organizuju Gaming Arena turnir na 5G testnoj mreži, prvi tog tipa u Srbiji. Događaj je počeo danas u Naučno- tehnološkom parku Beograd, gde se nalazi jedina 5G bazna stanica u Srbiji, a svaki dan turnira biće posvećen jednoj igri. Počinju ljubitelji Clash royale-a, sledećeg dana na red dolaze Brawl Stars igrači, a turnir zatvara Fortnite takmičenje. Ukupan nagradni fond iznosi 3.000 evra.

"Dolazak 5G tehnologije obeležiće novi period razvoja video igara, svakako i u domenu igranja na mobilnim platformama, a igre iznova predstavljaju jedan od najboljih načina testiranja novih tehnologija. Zbog toga nam je jako drago da možemo, prvi u Srbiji, u Telenor 5G testnom okruženju, da organizujemo turnire u popularnim igrama Clash Royale, Brawl Stars i Fortnite i na taj način ga i "stress- testiramo", kaže Milan Đukić, osnivač RUR esport organizacije.

RUR esports organizacija osnovana je 1998. i iza sebe ima više od sto organizovanih turnira i događaja. Tim čine iskusni gejmeri, ljubitelji video igara koji prate tehnološke trendove i među prvima probaju nova rešenja.

Više informacija o turniru možete pronaći na ovom linku.