Qnap TS-EC1280U-RP visokih performansi

Stiže nam još jedno objedinjeno rešenje za skladištenje kompanije QNAP u vidu TS-EC1280U-RP modela koji karakteriše jednostavni QTS operativni sistem za pouzdano i proširivo backup rešenje. Model nudi očekivane performanse, obezbeđuje opcije razmene fajlova putem različitih platformi, iSCSI i virtuelizacione aplikacije odnosno mnoštvo praktičnih poslovnih funkcija što ga čini idealnim izborom za mala i srednja preduzeća.

Qnap QTS

Zahvaljujući intuitivnom QTS korisničkom interfejsu, rad sa sistemom je veoma lagan, a njegov inteligentni desktop omogućava da korisnik brzo pronađe željene funkcije, kreira desktop prečice, nadgleda važne sistemske informacije u realnom vremenu i izvršava višestruke zadatke što donosi odličnu efikasnost rada.

QTS Quick search

Uređaj poseduje ugrađenu aplikaciju za pretragu pod nazivom Qsirch koja omogućava da lako pronađete sadržaje koje želite bilo da je reč o muzici, dokumentima, video sadržajima ili fotografijama. Dovoljno je da unesete pojam za pretragu, pri čemu alat pamti vaše ranije pretrage pa možete brzo pregledati i fajlove koje ste ranije tražili.

Qnap TS-EC1280U-RP

TS-EC1280U-RP podržava hard drive sa interfejsima brzine 6Gbps za propusni opseg preko 3500 MB/s, baziran je na Intel Xeon E3 v4 Quad Core procesoru i 4GB DDR EEC memorije.

Qnap TS-EC1280U-RP

Podržava dva on-board mSATA porta za interni keš, pri čemu se od 4 SSD mogu koristiti za keširanje. Instaliranjem mSATA flash modula moguće je značajno unaprediti IOPS performanse skladištenih rešenja.

Qnap TS-EC1280U-RP

Rešenje poseduje uklonivi nosač matične ploče čime je olakšan pristup za unapređivanje/instaliranje komponenti kao što su sistemska memorija, interni keš ili 10GbE adapter. Sama matična ploča može da se ukloni i zameni bez komplikovanog procesa što je naročito bitno za centre podataka.

Qnap TS-EC1280U-RP

TS-EC1280U-RP podržava opcije online proširenja kapaciteta sa ciljem zadovoljenja potreba rasta poslovanja korisnika, pa se skladišteni kapacitet može postepeno proširivati do neverovatnih 840TB, što je naročito korisno zadatke kao što su video nadgledanje, arhiviranje podataka odnosno skladištenje TV emisija.

Qnap TS-EC1280U-RP

Uređaj podržava SMB/CIFS, NFS i AFP protokole za razmenu sadržaja u okviru Windows, Mac, Linux/UNIX mreža. Podaci, imidži CD i DVD diskova mogu da budu centralizovano uskladišteni u okviru NAS i zaštićeni integrisanim antivirus rešenjem.

Qnap TS-EC1280U-RP

TS-EC1280U-RP nudi odlično backup rešenje kao i pouzdani backup centar podataka. QNAP NetBak replikator podržava backup podataka u realnom vremenu i po unapred utvrđenom rasporedu na Windows OS. Sa druge strane Mac TimeMachine je takođe podržan za backup podataka mac korisnika.

Qnap TS-EC1280U-RP

Produkcija digitalnog filma i videa zahteva mnogo skladištenog kapaciteta pa je TS-EC1280U-RP odlično rešenje za potrebe video editovanja sa brzinama koje se ostvaruju preko 10GbE mrežnog interfejsa. Digitalni video sadržaji se mogu brzo uskladištiti i editovati direktno preko mreže.

Qnap TS-EC1280U-RP

TS-EC1280U-RP poseduje ugrađeni App Center koji obezbeđuje instaliranje po zahtevu različitih aplikacija razvijenih od strane kompanije QNAP i programera treće strane, uključujući aplikacije za backup/sinhronizaciju, poslovne za upravljanje sadržajima, komunikaciju, preuzimanje, zabavu.

Qnap TS-EC1280U-RP

Specifikacije:

  • Procesor: Intel Xeon E3-1200 v3 Family 3.4GHz Quad Core procesor
  • Memorija: 4GB DDR3 EEC RAM
  • Flash memorija: 512GB FOM
  • Interni keš port: Dva mSATA porta na ploči Hard diskovi: 12 x 3.5 inčni SATA 6 Gbps/3Gbps HDD ili 2.5 inčni SATA 6Gbps/3Gbps hard drive/SSD
  • LAN port: 4 x Gigabit RJ-45 Ethernet port
  • LED indikatori: Status, 10GbE, LAN, eSATA, status proširenja skladištenog kapaciteta
  • USB: 4x USB 3.0 port, 4 x USB 2.0 port
  • Tasteri: sistem: taster napajanja i taster resetovanja
  • Alarm: Sistemsko upozorenje
  • Forma: 2U, Rackmount
  • Dimenzije: 88 x 442.5 x 530.5 mm
  • Masa: Neto masa 14.18kg / Bruto 21.41kg
  • Nivo buke: 55.3 dB
  • Potrošnja energije:Sleep režim 80.41 / u radu 168.58W
  • Operativna temperatura: 0 do 40 stepeni celzijusa
  • Napajanje: Ulaz 47-64Hz/100-127V~8A/200-240V-4A
  • PCIe slot: 2 (1 PCIe Gen3 x8, 1 PCIe Gen3 x4)
  • Ventilator: 4 x 6cm smart cooling fan

Zaključak

Brojne inovacije su implementirane u ovom proizvodu na pravi način čineći ga vrlo atraktivnim za preduzeća kojima je bitno da protok podataka bude identičan kao da su svi fajlovi na lokalnim računarima direktno na disku. Pored toga sa dodatnim ultrabrzim mSATA diskovima koji se mogu dodati direktno se dozvoljava keširanje najčešće korišćenih fajlova potpuno automatski čime je pristup podacima drastično ubrzan ukoliko je potrebno. Serverski Xeon procesor će se sa lakoćom igrati sa svim zadacima koji su pred njega postavljeni sa 4GB ECC serverske memorije. U svakom slučaju pred nama je uređaj bez kompromisa.

Conclusion

Many inovations were implemented in this product in the right way, making it really attractive for companies who need data access on shared storage to be the same as if it was on a local machine. By adding ultrafast mSATA storage system can cache mostly used files automatically thus enabling drastically faster access if needed. Server Xeon processor will handle all tasks with ease using 4GB ECC server memory modules. In any case we have product without compromises.