Rabbit R1 AI kompanjon definiše nove kategorije uređaja - AI gadget

Rabbit r1 je najzanimljiviji proizvod CES 2024 i retko ko ga je video. Nije bilo buke pre emisije, a prezentacija o lansiranju je dostavljena na X (Twiter). Međutim, ako ga pogledate, ne može se poreći da r1 predstavlja dolazak nove vrste tehnologije: AI Gadget. Ideja je da možete da razgovarate sa r1 i on ne samo da će vam dati informacije, već može da preduzima akcije u svim velikim aplikacijama u vaše ime, bez potrebe za posebnim integracijama. Trebalo bi, da pozajmim frazu, samo da radi.

Govoreći o našem trenutnom svetu mobilne tehnologije, posebno o pametnim telefonima vođenim aplikacijama, osnivač i izvršni direktor Zeca Džesi Liu je izjavio: „Ovi momci su tu oduvek i umorili smo se od njih“. Ceo svet nosi pametne telefone, oslanja se na aplikacije i ponekad ih voli. Srećno u iščupanju pametnih telefona iz naših hladnih, mrtvih prstiju. Zec r1 ih neće zameniti.

Pa ipak, nakon 25-minutne prezentacije, ubediće vas da tu ima nečega. Da, gadžet od 199 dolara je pristupačan, pa čak i divan. Jarko crvena završna obrada, veličina dlana i ikona avatara zeca su slatki i privlačniji nego što imaju pravo da budu. Retro izgled se prenosi na fizička dugmad i mali ekran osetljiv na dodir malo podseća na PlayDate.