Rakuten Viber postavio Anu Znamenskaju na poziciju direktorke za rast poslovanja

Ana će predvoditi globalne timove za marketing, rast proizvoda i analitiku, kao i lokalna partnerstva i odeljenje za razvoj odnosa sa javnošću u cilju rasta Viberovog auditorijuma širom sveta, povećanja učestalosti korišćenja aplikacije i razvoja inovacija usresređenih na potrebe korisnika.

San Francisko, februar 2020. - Rakuten Viber, jedna od vodećih aplikacija za razmenu poruka na svetu, najavjuje postavljanje Ane Znamenskaje za poziciju Direktorke za rast poslovanja. Tokom više od 15 godina, Ana se nalazila na visokim pozicijama u kompanijama iz oblasti mobilnih komunikacija i internet tehnologija. Pre dolaska u Viber, Ana se nalazila na funkciji Appleove regionalne direktorke za tržišta Rusije i ZND, zadužena za razvoj poslovanja i marketinga App Storea, iTunesa i ostalih usluga.

Ana je diplomirala 2012. godine na IE Biznis školi u Madridu, gde je ponela titulu magistra u digitalnom marketingu. Proglašena je za jednu od 10 najbojih menadžera u oblasti digitalnog poslovanja u Rusiji – po izboru publikacije Venture Village i dnevnog lista Moscow Times.

“Rakuten Viber ne predstavlja samo aplikaciju za razmenu poruka, već i društvenu i medijsku platformu koja korisnicima omogućava da ostanu u kontaktu sa ljudima širom sveta i snabdevaju se zanimljivim sadržajem,” kaže Znamenskaja. “Daljim razvojem usluga unutar platform – kao i njihovim prilagođavanjem lokalnim potrebama u što većoj meri – planiramo da se usresredimo na rast našeg auditorijuma u glavnim tržištima širom sveta, tamo gde je naša pozicija najjača, sa namerom da učvrstimo našu vodeću poziciju na 10 glavnih tržišta gde je Viber omijena aplikacija za razmenu poruka.”

Viber se nalazi na drugom mestu po popularnosti u Rusiji, po iztraživanjima konsalting kompanije Deloitte CIS i među pet vodećih aplikacija za razmenu poruka na svetu – po informacijama objavljenih od strane analitičke platforme Hootsuite.

Izuzetno nam je drago što možemo da poželimo dobrodošlicu Ani u Rakuten Viber,” izjavio je generalni globalni direktor Vibera Đamel Agaua. “Ana će biti prva izvršna menadžerka iz Rusije koja će u Viberu preuzeti poziciju sa globalnim odgovornostima. Ona će sarađivati sa Viberovim globalnim timom za vođenje poslovanja, i siguran sam da će značajno doprineti u daljem uzdizanju vrednosti naše robne marke, kao i stvaranju još čvršćih veza između novih i postojećih korisnika aplikacije na našim glavnim tržištima.”