Rešenje Anti Targeted Attack Platform kompanije Kaspersky osvojilo najviše priznanje na SE Labs testu

Rešenje Kaspersky Anti Targeted Attack Platform dobilo je najvišu AAA nagradu u prvom Breach Response testu koji organizuje kompanija SE Labs. Rešenje je testirano protiv niza sofisticiranih hakerskih napada dizajniranih da kompromituju sistem i upadnu u ciljane mreže. Laboratorija za testiranje je oponašala pravo ponašanje aktera pretnji kroz sprovođenje celokupnog lanca napada, od pokušaja da pridobije inicijalni pristup putem izvršenja, održavajući upornost i bočno kretanje, do eskalacija privilegija, pristup akreditivima i eksfiltracija. Inžinjeri testa su koristili razne alate, tehnike i vektore kako bi ispitali ciljeve i iskoristili napad kako bi dobili dalji pristup, ukrali informacije ili oštetili sisteme.

Uspešan sajber napad nije samo dobijanje pristupa sistemu. Prava vrednost za aktera pretnje dolazi od toga šta mogu dobiti kada upadnu u mrežu ili uređaj – od brisanja i šifrovanja dokumenata, do krađe poverljivih podataka kako bi prevarili pojedinca ili kompaniju, i tako dalje. Iz ovog razloga kompanija Kaspersky rigorozno testira svoje rešenje Anti Trgeted Attack Platform putem novog testa Breach Response zajedno sa kompanijom SE Labs, kako bi pregledala njegovu sposobnost da otkrije visoko ciljane napade, kao i da pruži sanaciju i upravlja legitimnim aplikacijama – u svim fazama napadačkog procesa.

Rešenje Kaspersky Anti Targeted Attack Platform je testirano kroz 85 napadačkih scenarija, predstavljajući stvarne i prisutne pretnje za poslovne mreže širom planete. Rešenje je bilo efektivno protiv različitih eksploita, „fileless” napada, i malverskih priloga, otkrivajući sve ciljane napade u njihovim najranijim fazama i uspešno je bilo u 82 od njih protiv potencijalne izloženosti krađi podataka, šteti ili nezakonitom daljinskom pristupu. Proizvod je takođe bio u stanju da precizno identifikuje i upravlja legitimnim objektima, bez lažnih uzbuna. Kao rezultat svojih performansi na svim testovima, Targeted Attack Platform kompanije Kaspersky ostvarilo je najvišu AAA nagradu od kompanije SE Labs.

„Breach Response Test uvodi novi pristup u procenjivanju sposobnosti proizvoda da zaštite od ciljanih napada. Rezultat procene proizvoda bio je baziran na tome šta tester ili „maliciozna osoba” može ili ne može da uradi na ciljanom sistemu, a ne samo broj upozorenja koji prikaže proizvod ili pretpostavke koje naprave inžinjeri testa. Zbog toga ovaj test oslikava prave sposobnosti proizvoda da zaštite od napada. Kompanija Kaspersky je među prvim vendorima koji učestvuju u ovom inovativnom testu, i mi im čestitamo na ostvarenju sjajnih rezultata i najvišeg AAA priznanja”, izjavio je Simon Edvards (Simon Edwards), glavni izvršni direktor u kompaniji SE Labs.

„Samo putem procenjivanja sposobsnosti proizvoda da se suoči sa svim fazama lanca napada zaštita može biti procenjena. Sveobuhvatna priroda ovog testa kompanije SE Labs testira naše rešenje kroz sve segmente stvarnih životnih scenarija. Srećni smo što smo dobili AAA nagradu i priznanje punih sposobnosti našeg proizvoda i sveobuhvatne zaštite koju pruža našim korisnicima,” izjavio je Timur Bijačuev (Timur Biyachuev) potpredsednik u sektoru za istraživanji pretnji, Kaspersky.

Kaspersky Targeted Attack platform donosi strateški pristup u otkrivanju i istraživanju kompleksnih napada u ranim fazama na nivou mreže. Dopunjen višeslojnim preventivnim tehnologijama i rešenjima, kao i opsežnim portfolijom Security Intelligence usluga za odogvor na napade i predviđanje, kompanija Kaspersky isporučuje istinski integrisan pristup ciljanim napadima i otkrivanju i reagovanju na pretnje.

Kako biste pročitali ceo izveštaj SE Labs o Breach Response testu, posetite https://selabs.uk/download/enterprise/brt/2019/q1-2019-kl-brt.pdf. Objava na blogu SE Labs koja sadrži više uvida sa testiranja dostupna je ovde. Za više informacija o rešenju Kaspersky Anti Targeted Attack platform, posetite veb-sajt.