Revoltec RS071 2.5'' Rack

Rack je napravljen od aluminijuma i izgleda prilično jednostavno, stim što će kućište vrlo lepo zaštiti disk od spoljašnjih faktora i eventualnih oštećenja. Disk se vrlo brzo instalira, a kako je u pitanju USB 2.0 interfejs, ne treba očekivati neke fascinantne brojke prilikom transfera podataka.

Revoltec je firma koja ima dosta raznih periferija u ponudi, i neke vrlo interesantne proizvode smo već i videli, kao što su na primer razna kućišta, napajanja i rack-ovi, a ovom prilikom nam je pristigao jednostavan model eksternog kućišta za 2.5" diskove. Jednostavnog i kvalitetnog dizajna, ovaj rack odlikuje i veoma povoljna cena, što će mnoge i privući inicijalno. Ukoliko imate neki rezervni 2.5" hard disk, ili planirate kupovinu jednog za lako prenošenje podataka, ovakvo kućište je obavezan deo opreme pošto će zaštititi disk od eventualnih oštećenja, ali i olakšati povezivanje na različite računare. Sa druge strane, na tržištu imamo i veliki broj raznih sličnih rešenja, pa ostaje na kupcima da odluče koje rešenje im bolje odgovara.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna aluminijumska konstrukcija
  • Jednostavna instalacija diska
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 2.0
  • Hard disk: 2.5" SATA I/II
  • Dimenzije: 129 x 16 x 83 mm

Revoltec RS071 2.5'' Rack

Ovo kućište je kompaktnih dimenzija od 129 x 16 x 83 mm, napravljeno od jednog komada aluminijuma u prirodnoj boji, sa mat završnom obradom, tako da se neće lepiti otisci prstiju i prašina. U pakovanju se dobija kratko korisničko uputstvo, USB kabl koji istovremeno ima i ulogu da napaja disk, kao i dosta zgodna futrola za nošenje. Ovakvi 2.5" diskovi su jako zgodni za nošenje pošto bukvalno staju u džep pantalona, a čvrsto aluminijumsko kućište će osigurati da ne bude problema čak ni ako se recimo slučajno sedne na disk. Pored prepoznatljivog Revoltec logoa sa gornje strane, napred imamo plastičnu masku u koju je integrisana statusna dioda.

Zadnja strana je interesantnija, vidimo da je fiksiran USB kabl (koji je dosta kratak, ali se produžni dobija u pakovanju), kao da se za stranica skida odvrtanjem dva šrafa. Kada se poklopac skine, tu je i štampana pločica sa svom elektronikom, kao i sa SATA konektorom. U suštini, disk se priključi na ovaj konektor i sve lepo vrati u kućište, tako da je ceo postupak gotovo u roku od desetak sekundi. Podržani su svi standardni SATA diskovi, tako da će rack biti zgodan i za one koji često menjaju diskove. Što se performansi tiče, tu nema iznenađenja pošto se svodi na to da USB 2.0 interfejs pravi usko grlo sistema, i da se više od 30MB/s ne može dobiti kada je transfer podataka u pitanju, te da se za bolje performanse treba opredeliti za USB 3.0 model.

Rezime

Ovaj rack se odlično pokazao, odličnog je kvaliteta izrade, napravljen od aluminijuma, vrlo lako se otvara i instalira disk u njega, i ne zahteva nikakvu posebnu instalaciju softvera. Sve zajedno, ako se uzme u obzir i veoma povoljna cena, stvarno nema ni jednog razloga zašto ne bi dobio preporuku.

Conclusion

This rack is very good, it is made of aluminum, easy to open and to install drive in it, and do not require any special software for installing. Overall, if we take into account the affordable price, the recommendation cannot be omitted.

Testirani proizvod je uzorak.

Desk ustupio: Revoltec RS071 2.5'' Rack
maloprodaja: Bulevar despota Stefana 100, 011/329 21 40; Kneza Miloša 9, 011/3240017, Čika Ljubina 18-20, 011/303 2196
zvanični sajt: desk.rs