Samsung i Oculus predstavljaju prvu verziju Gear VR uređaja

Samsung i Oculus su zajedničkim snagama predstavili Gear VR, prvi uređaj za virtuelnu realnost namenjen Galaxy uređajima kompanije Samsung.

Zvanično press saopštenje

Prvi Gear VR uređaj kompanije Samsung namenjen potrošačima kompatibilan je sa još većim brojem pametnih telefona, uključujući i Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, S6 i S6 edge. Najnovije izdanje Gear VR u potpunosti koristi mogućnosti super AMOLED ekrana ovih uređaja da prenese boju, bistrinu i performanse koje su neophodne za odličan doživljaj virtuelne stvarnosti.

„Samsung nastoji da potrošačima omogući da uživaju u različitim sadržajima na mobilnim uređajima, pa Gear VR Innovator Edition, koji je na tržište stigao prošle godine, upravo to i nudi”, izjavio je JK Šin, generalni direktor i predsednik Divizije za mobilne i IT uređaje u kompaniji Samsung Electronics. “Mi vidimo virtuelnu stvarnost kao narednu računarsku platformu i veoma smo srećni zbog toga što smo se udružili sa kompanijom Oculus u radu na Gear VR uređaju, kako bismo postavili standarde VR na mobilnim uređajima i doneli potrošačima ovaj revolucionarni proizvod”.

Samsung Gear VR

Samsung Gear VR je za 22 odsto lakši od prethodnog uređaja, Gear VR Innovator Edition, a ima i nove jastučiće od sunđeraste pene kako bi bio što udobniji za nošenje. Uz to, taktilna ploča Gear VR je unapređena, omogućava bolju kontrolu uz istovremeno uživanje u bogatom izboru filmova, igara, video snimaka od 360 stepeni i eksperimentalnih sadržaja dostupnih za Gear VR.

„Zajedno sa kompanijom Samsung, postavili smo nove standarde na polju virtuelne stvarnosti i stvorili najbolje iskustvo VR na mobilnim uređajima koje je u ovom trenutku dostupno”, izjavio je Brendan Irajb, generalni direktor kompanije Oculus. “Uz Gear VR, ljudi igraju VR igre u koje mogu u potpunosti da se užive, dele iskustva putem video snimaka od 360 stepeni i teleportuju se na različita mesta širom sveta preko fotografija i video snimaka – i to je početak onoga što je moguće sa mobilnim VR uređajima”.

Samsung Gear VR će biti dostupan ove jeseni u ledeno beloj boji. Za detaljnije informacije i slike proizvoda, molimo vas posetite www.samsungmobilepress.com.