Samsung ProXpress SL-C2670FW

Odličan Samsung multifunkcijski uređaj koji spaja laserski štampač u boji, skener, kopir i fax aparat u jednom. Ako tu dodamo i brojne mogućnosti povezivanja, ADF i Duplex podršku, jasno je da se radi o pravo modelu za zahtevne office korisnike.

Predstavljamo još jedan novi Samsung štampač, ovoga puta model iz ProXpress serije, model SL-2670FW. Radi se o multifunkcijskom modelu koji podržava štampu, kopiranje, skeniranje i slanje i primanje faksa, dakle sa funkcijama koje se najčešće traže u kancelariji. Ovo je model koji koristi laserski sistem štampe u boji, tako da se može očekivati i vrhunski kvalitet otisaka, bez obzira da li se radi o tekstu ili fotografijama. Uz dodatak vrlo dobrog skenera i fax aparata, ali i ADF i Duplex mehanizma, pre sobom imamo jedan vrlo lepo zaokružen proizvod koji će sigurno privući pažnju zahtevnih kancelarijskih korisnika.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet štampe
  • Vrlo praktičan 4.3" touch ekran
  • ADF i Duplex mehanizmi
  • Dobra brzina štampe
  • Mobile Printing, Google Cloud Print i AirPrint

Utisak kvare

  • Malo veće dimenzije

Specifikacija

  • Funkcije: Print, Copy, Scan, Fax
  • Tehnologija štampe: laser
  • Rezolucija štampe: 600 x 600 x 4bit (efektivno 9600 x 600dpi)
  • Rezolucija skeniranja:1.200dpi x 1.200dpi, CIS
  • Brzina štampe: 27 PPM (crno-belo, kolor, letter format)
  • Ulazni kapacitet štampanja: fioka 250 listova
  • Interfejs: USB 2.0, LAN, USB stick
  • Dimenzije: 469 x 452.5 x 504.3 mm
  • Težina: 23.5Kg
  • Dodatno: NFC, 4.3" Touch Screen, Eco Mode, Direct USB, Mobile Print, Duplex štampa, ADF

Samsung ProXpress SL-C2670FW Color Laser Printer

Kao što smo i očekivali, ovaj multifunkcijski štampač zauzima nešto više prostora, i treba na vreme imati u vidu njegove dimenzije od 469 x 452.5 x 504.3 mm, kao i masu od 23.5Kg. Po pitajnu dizajna, nema puno toga što mnogo odskače od proseka, pošto je kod ovakvih modela logično da je skener na vrhu, dok je ceo mehanizam laserskog štampača dole. Odmah da kažemo da može da se dokupi i dodatna fioka za papir koja ide na dno, što bi i dodatno povećalo dimenzije. U svakom slučaju, ne verujemo da će se ovakav štampač često videti po kućama, no svakako da ima dovoljno podržanih funkcija da pokrije i takozvani Home Office.

Layout štampača je takav da napred imamo na dnu fioku za papir koja prima 250 listova, uz poseban ulaz za dodatnih 50 listova veće debljine, a nije loše pomenuti da je uz pomenutu dodatnu fioku za papir, ulazni kapacitet impresivnih 820 listova. ADF mehanizam na vrhu skenera prima do 50 listova papira, dok je posebno praktičan dodatak i Duplex mehanizam, što znači da je dvostrana štampa automatska, što će itekako uštedeti vremena u kancelariji gde je potrebno odštampati dosta materijala. Da bi se koristio kao fax aparat, potrebno je priključiti telefonsku liniju, dok je tu i izlaz za priključivanje telefona. Tu naravno dosta pomaže i numerička tastatura, pa je slanje faksa prilično jednostavno i nismo imali nikakvih primedbi.

Ono što nam se možda najviše i dopalo jeste veliki 4.3" ekran osetljiv na dodir, sa veoma dobro implementiranim menijem, u kome je izuzetno lako raditi, tako da će bukvalno sve i moći da se podešava direktno odatle, bez korićenja računara. Uz dodatni USB port sa prednje strane koji služi za priključivanje eksternog ili USB flash diska, sa koga se direktno može štampati. Samsung je otišao i korak dalje, tako da možete na štampač priključiti i smartphone, i to posredstvom AirPrint-a, Samsung Mobile Printing-a ali i Google Cloud Print-a. Dodajmo tome i to da se štampač preko LAN interfejsa lako integriše u lokalnu mrežu, tako da postaje resurs dostupan svima. Uz brzinu štampe od 27 stranica u mininuti (oko 17s za prvu stranicu i ova brojka važi naravno za najniži kvalitet štampe i letter format, ali u relnom radu je to oko 23-24 strane u minuti, što je sjajna brojka.

Rezime

Ovaj model multifunkcijskog štampača spaja najbitnije funkcije uz mnoštvo dodatnih, što u zbiru daje izuzetno atraktivan i opcijama bogat uređaj za zahtevne kancelarije. Od opcija za povezivanje (gde jedino recimo fali WiFi), pa do mogućnosti uparivanja sa mobilnim telefonom i čak štampe sa udaljenih lokacija, pa sve do sjajnog 4.3" touch ekrana, ovaj model radi dosta brzo i isporučuje otiske odličnog kvaliteta. Bez obzira na veličinu fonta, tekst je oštar i čitljiv, a grafika i fotografije veoma živih boja i odlične definicije. Uz ADF mehanizam i Duplex štampu, kao i ugrađeni fax aparat, to daje dosta mogućnosti i pokriva sve potrebe moderne kancelarije.

Conclusion

This multifunction printer combines the most important functions with additional ones, making it an attractive and feature-rich device for demanding offices. From connectivity options (Wi-Fi is lacking), the possibility of pairing with a mobile phone and printing from remote locations, up to the brilliant 4.3" touch screen, this model works fast and delivers excellent quality prints. Regardless of the size of the font, the text is sharp and readable, while the graphics and photos characterize vivid colors and excellent definition. With the ADF mechanism and Duplex printing, as well as built-in fax machine, this model offers many possibilities and covers all the needs of the modern office.

Testirani proizvod je uzorak.

Samsung Electronics Adriatics ustupio: Samsung ProXpress SL-C2670FW Color Laser Printer
zvanični sajt: samsung.rs