Stabilan rast Vip mobile u 2020. i rebrendiranje u 2021. godini

Beograd, 11.2.2021 - Fokus na potrebe korisnika, smanjenje kapitalnih izdataka i redefinisanje poslovanja u svim segmentima rezultirali su stabilnim rastom prihoda kompanije Vip mobile u 2020 godini. Uprkos značajnom gubitku prihoda od rominga i negativnim deviznim efektima, A1 Telekom Austria Grupa, čiji je Vip deo, je nastavila da stabilno posluje. A1 Telekom Austria Grupa je ostvarila ukupan prihod od 4.55 milijarde evra i zabeležila porast broja korisnika za 5,1% na gotovo svim tržištima. I u 2021. Grupa će ostati posvećena strategiji rasta kroz svoju osnovnu delatnost, povećanje prihoda i razvoj naprednih tehnoloških rešenja i Potencijalnim rastom putem akvizicija.

Uprkos konkurentnom okruženju, Vip mobile je ostvario ukupan prihod od 286.2 miliona evra, što je 0,8% više u odnosu na 2019, kao i blagi porast broja korisnika, za 1.7%. U godini u kojoj je zabeležen rekordan porast potrošnje interneta putem mobilne mreže (približno 50%), nosioci rasta prihoda bili su postpaid i FMS segmenti, dok su M2M (machine to machine) i Cloud rešenja su bili glavni pokretači ICT segmenta. Očekivano najveći pad zabeležen je na polju rominga i prepaida.

Ostvarenju ovih rezultata doprineli su i pristup najnovijoj tehnologiji i ekspertizi A1 Telekom Austria Grupe, kao i brža implementacija određenih usluga na tržištu. Tokom 2021. godine Vip će se rebrendirati u A1 i time postati jedini internacionalni operater na tržištu Srbije. Ovaj poslovni potez deo je strateške odluke Grupe da uvede jednistveni brend na svim tržištima na kojima posluje.

Takođe, odlukom A1 Telekom Austria Grupe sadašnjem generalnom direktoru kompanije, Dejanu Turku, produžen je mandat na naredne tri godine. Dejan je na čelu Vip mobile kao CEO od 2014., a godinu dana kasnije preuzima funkciju direktora/CEO/CMO nove organizacione jedinice „Srbija i Slovenija“ u okviru A1 Telekom Austrija Grupe.

“Digitalno doba nas suočava sa potpuno novim izazovima, zato verujem da je ova godina pravi trenutak da napravimo korak dalje u svom razvoju. Kao jedini internacionalni operater u Srbiji, unapredićemo korisničko iskustvo na svim poljima. Želimo da u tom digitalnom svetu budemo istinski partneri svojim korisnicima, ponudimo adekvatna rešenja za svakodnevni život i pomognemo im da odaberu najbolje opcije za sebe u mnoštvu izbora” – izjavio je Dejan Turk, CEO Vip mobile i A1 Slovenija.

Prateći potrebe tržišta i navike korisnika, kompanija je u 2020. pokrenula niz inicijativa među kojima je lasiranje prve virtuelne prodavnice u Srbiji, beskonačnih tarifa, ali i projekta Stari znalci u želji da osnaži, edukuje i ukaže na značaj naših najstarijih. Vip je i prvi operater koji je uveo NB IoT tehnologiju u Srbiji i njom pokrio 99 odsto domaćinstava u zemlji.