Štampa velikog obima uz minimum otpada i malu potrošnju energije, sada dostupna svima

Veza između veličine kompanije i obima štampe unutar iste ume biti toliko tesna da potrošnjom papira možemo pratiti i rast prihoda, obima poslovanja i mnogih drugih parametara. Ovo pretpostavka je dugo vremena uticala na to da neka od rešenja koja su razvijana za velike sisteme, rešenja koja umeju značajno umanjiti troškove štampe, često budu u određenoj meri nepraktična za srednje i manje sisteme koji nemaju toliko razvijenu IT infrastrukturu. Vremenom, razvoj tehnologija kao što je inkjet, je doveo do demokratizacije benefita koje pomenuta tehnologija štampe poseduje, najviše naporima japanske kompanije Epson, vodećeg inovatora kada je inkjet tehnologija u pitanju.

Epson

Da štampa velikog obima može biti izuzetno povoljna, uz minimalnu količinu otpada, niske troškove električne energije i bez potrebe za centralizovanim serverom dokazuje upravo Epson WorkForce Pro WF-C879 serija štampača. Ova serija podrazumeva štampu bez prekida do 86.000 crno-belih stranica i 50.000 stranica u boji, bez potrebe da za dopunom mastila zahvaljujući inovativnom RIPS sistemu gde se velike količine mastila drže u posebno kreiranim paketima, umanjujući tako drastično količinu otpada u odnosu na klasične tonere, kertridže i slične starije sisteme. Pored manje otpada zahvaljujući velikom kapacitetu manje vremena se troši i na intervencije, a samim tim je ceo sistem pouzdaniji.

Epson

Drugi veliki benefit pomenute serije je Heat-Free tehnologija zahvaljujući kojoj štampač ne mora da se zagreva pre štampe ili još duže pri paljenju. Ova jako značajna karakteristika utiče u velikoj meri na uštedu energije, novca i povećanje efikasnosti uz FPOT od samo 5.5 sekundi. Ako bi poredili proces štampe laserskog štampača i modernog Epson inkjet štampača primetili bi da laserski štampač podrazumeva čak 8 koraka od kojih dva uključuju upotrebu velike količine toplote. Kada je u pitanju Epson inkjet štampač u pitanju je samo 3 koraka, što drastično utiče na sve parametre, ponajviše potrošnju energije, ali i jednostavnost koja osigurava manje delova za zamenu i veću pouzdanost.

Epson

Još jedna velika prednost WF-C879 serije je svakako je mogućnost rada bez centralnog servera, što je fenomenalan benefit za sva srednja preduzeća koja imaju veći broj zaposlenih sa potrebom za štampom i ostalim funkcijama ali i dalje ne žele ili nemaju potrebu da ulažu značajna sredstva u IT infrastrukturu koja je više namenjena ogromnim korporacijama. Ovaj model poseduje takozvani Epson Print Admin (EPA) Serverless sistem koji pruža lokalnu administraciju uređaja, omogućavajući kompanijama da kontrolišu troškove štampe i sigurnost na lokalnom nivou. Jedan od primera je autorizacija štampe gde zaposleni pošalje potencijalno osetljiva dokumenta na štampu, ali tek kada priđe štampaču i autorizuje se karticom štampač zapravo pokreće proces štampe. U ovom slučaju se sistematski osigurava da dokumenta ne dođu u pogrešne ruke i precizno se beleži svako korišćenje uređaja od strane zaposlenih. Drugi popularni primer je da štampač automatski zna za svakog zaposlenog gde treba poslati skenirani dokument kako ne bi završio na pogrešnom mestu, ujedno štedeći vreme i smanjujući šansu za potencijalne komplikacije. Pored navedenih benefita postoji i još mnogo drugih, uključujući i detaljno izveštavanje.

Epson

Dakle, Epsonova WF-C879 serija svakako donosi neke od velikih prednost u segment tržišta koji svakako jako bitan na lokalnom nivou, omogućavajući tako ogromnu prednost po pitanju uštede, efikasnosti i praktičnosti za veliki broj preduzeća koja imaju potrebu za većim obimom štampe. Uz to, treba napomenuti da su svi modeli takođe spremni i na buduće nadogradnje, omogućavajući tako laku integraciju štampača u server sistem kasnije.