Synergy for Good: Microsoft tehnologije kao podrška neprofitnom sektoru

Kada ste deo neke neprofitne organizacije, koja pokušava da doprinese boljem životu zajednice, i često nemate više od par saradnika – šta je rešenje za vas? Angažovati još članova tima, sa sredstvima koja su ograničena i mnogo potrebnija u realizaciji projekata na kojima radite, ili se osloniti na savremene tehnologije?

Microsoft

Odgovor su na današnjem događaju “Synergy for Good: Tech for Nonprofits” dali Propulsion, uz podršku Microsofta i TechSoup Balkans. Organizatori skupa namenjenog predstavnicima neprofitnog sektora, prezentovali su širok spektar profesionalnih Microsoft rešenja i tehnologija, i upoznali prisutne sa korisnim detaljima i načinom pristupa Microsoft Philanthrophies Multi-country programu.

Microsoft

„Godinama unazad Propulsion, uz pomoć Microsofta, u Srbiji i regionu pruža partnersku podršku razvoju i radu neprofitnog sektora, ali i preduzetnih pojedinaca, u ostvarenju cilja menjanja društva nabolje. Prepoznali smo se kao prirodni saveznici koji dele stav da biznis i neprofitni sektor nisu suprotstavljeni krajevi tržišnog okruženja, već da kroz sinergiju i saradnju, svako iz svog polja delovanja, možemo transformisati društvo i pomeriti ga ka inovativnosti, digitalizaciji, novim tehnologijama. Na taj način i mi dajemo svoj doprinos u procesima jačanja civilnog sektora, ali i unapređenju formalnog i neformalnog obrazovnog programa u Srbiji i regionu, kroz uvođenje i promociju programiranja i drugih digitalnih resursa", izjavio je Goran Zarić, direktor programa, Propulsion.

Microsoft je nedavno lansirao niz rešenja namenjenih najmanjim neprofitnim organizacijama, sa namerom da pomogne u prevazilaženju tehnoloških prepreka i povećanja efikasnosti prelaskom na cloud platformu. Na taj način je nastavljena dugogodišnja, globalna, tradicija Microsofta da svojim inovacijama i uslugama pomaže ljudima i organizacijama, koje sa svoje strane pomažu različitim ugroženim grupama.

Da se ova globalna pomoć uspešno realizuje i na lokalnom nivou, svedoči i činjenica da je samo u Srbiji u poslednjih deset godina donirano skoro 2 miliona dolara za projekte 410 neprofitnih organizacija.