Titan TP-200E5 200W Power Inverter

Gadget namenjen za one koji dosta vremena provode u automobilu, autobusu ili kamionu, i kojima treba standardno 220V napajanje iz nekog razloga. Sa maksimalnom priključnom snagom od 200W (izdržava i do 400W u peak-u), ovo je prilično fleksibilna opcija sa odličnom cenom.

Već smo mogli da vidimo jedan Titan model iz Power Inverter serije i zaključili da se radi o pomalo egzotičnom parčetu elektronike koji će dobro doći svima koji dosta vremena provode u kolima, pa im treba mogućnost da neki uređaj priključe na standardni 220V napon. Kao što je poznato, u automobilima je dostupan 12V interfejs i jednosmerna struja, pa je potreban invertor napona. Na test nam je stigao još jedan model, ovoga puta sa ulazom koji podržava 12V ili 24V (recimo za kamione), uz maksimalnu snagu priključenih uređaja od 200W (do 400W u peak-u!).

Ključne karakteristike

  • Vrlo kvalitetna izrada
  • Integrisane brojne mere zaštite
  • Jednostavna upotreba
  • 2.1A USB port

Utisak kvare

  • Kabaste dimenzije

Specifikacija

  • Ulaz: 12V / 24V DC AUTO, 0.4 A max
  • Izlazn: 220V~240V AC ± 5%
  • Dimenzije: 159 x 78 x59 mm
  • Težina: 585g
  • Konektori: adapter za kola, VDE Schuko, USB (2.1A)
  • Zaštita: Short circuit, Under voltage, Over voltage, Over temperature, Overload Protection, 20A osigurač

Titan TP-200E5 200W

Sa dimenzijama od 159x78x59 mm i težinom od 585g, ovo nije baš kompaktan uređaj i treba na vreme razmisliti o tome gde će tačno stajati. Kućište je konstruisano od aluminijuma, što obezbeđuje i efikasnije hlađenje, ali i svakako da je čvršće i otpornije nego da je napravljeno od plastike. Kabl za napajanje je dugačak oko metar, nešto je deblji i završava se prepoznatljivim konektorom za kola, koji je malo duži, tako da i tu treba voditi računa da neće slučajno smetati kada se priključi pošto će viriti koji centimetar. Ceo uređaj deluje prilično robustno i izdržljivo, a bilo bi lepo da kabl ipak nije fiksiran kako bi i eventualna naknadna zamena bila jednostavna.

Pošto koristi aktivno hlađenje (ugrađeni ventilator), preporučljivo je da se otvor za ventilaciju ne blokira prilikom postavljanja u automobilu.Od kontrola imamo samo jedan On/Off prekidač, tako da neće morati ni da se gleda u uputstvo prilikom instalacije. Tu je klasičan Schuko utičak, jedna statusna dioda i USB port. Proizvođač se dobro dosetio da postavi USB port i to 2.1A verziju, kako bi ste mogli da dopunjavate mobilni, tablet ili neki drugi prenosni uređaj. Kao i prethodni model izlazne snage od 140W, i ovaj ima ugrađene brojne mehanizme zaštite od pregrevanja, kratkog spoja i drugih nepravilnosti, što će obezbediti nesmetan rad i zaštitu kako samog invertera tako i priključenih uređaja.

Rezime

Kao što smo već i rekli, ovakav gadget možda nije za svakoga i mnogi će se zadovoljiti običnim USB punjačem za kola, ali sigurno ima dovoljno onih koji u kolima žele da priključe i nešto snažniji uređaj. Cena koja je ispod 50€ i nije toliko visoka, tako da kome god je potreban univerzalni inverter napona sa 12/24V DC svakako treba da ovaj Titan model stavi na shopping listu.

Conclusion

Such a gadget is not for everyone, because many will be satisfied with the ordinary USB car charger, but there are also those who want a more powerful device in the car. Price below 50 Euros is not that high, so those who need a universal 12/24 V DC voltage inverter certainly should consider this Titan model.

Preporučena cena (uključujući PDV, avgust 2014.): 48€

Computer Dream ustupio: Titan TP-200E5 200W Power Inverter
maloprodaja: Computer Dream prodajna mesta na ovom linku.