Transcend JetFlash diskovi

Dva nova modela Transcend flash diskova iz JetFlash serije. Model V70 je gumiran i otporan na udarce i padove, dok je V95 od metala i sa ugrađenim Swarovsky kristalom. Performanse su sasvim dobre, i nadamo se da će i cena biti atraktivna koliko i dizajn.

Testirali smo najnovije flash disk modele kompanije Transcend. Odabrali smo dva najinteresantnija iz JetFlash serije V, modele V70 i V95. Transcend je prilično poznat po memorijskim provodima u koje spadaju i flash diskovi, i u prošlosti smo videli mnoge interesantne modele ovog proizvođača, a ovi su možda i najzanimljiviji do sada, što i nije tako lak zadatak pošto konkurencije stvarno ima dosta. Iako su dosta različitog dizajna, mislimo da će i jedan i drugi model privući pažnju, a gledajući performanse, niko neće ostati uskraćen za brzinu.

Ključne karakteristike

  • V70 je gumiran i otporan na udarce
  • V95 dolazi sa Swarovski kristalom
  • Dosta dobre performnse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

Transcend JetFlash V70 - Interfejs: Hi-Speed USB 2.0

  • Dimenzije: 63mm x 22mm x 10.5mm
  • Kapacitet: 4, 8 i 16GB
  • Operativni sistem: Windows 98 SE/ME/XP/2000/Vista, Mac OS 10.3, Linux

    Transcend JetFlash V95 - Interfejs: Hi-Speed USB 2.0

  • Dimenzije: 40.6mm X 18.4mm X 7.2mm
  • Kapacitet: 4, 8GB
  • Operativni sistem: Windows 98 SE/ME/XP/2000/Vista, Mac OS 10.3, Linux

Transcend JetFlash V70 i V95

JetFlash V70 je prosečnih dimenzija, 63x22mm i debljine od 10.5mm. Težak je 15g i celo kućište je gumirano, što ima funkciju da ga zaštiti od udaraca i padova. Da ovo nije samo reklama svedoči i to da ima MIL-STD-810F 516.5 takozvani Transit Drop vojni sertifikat, što ga svrstava u malu grupu veoma otpornih flash diskova. Iako naravno nije preporučljivo da se testiraju granice izdržljivosti, sigurno je da će preživeti i ono što bi prosečan disk poslalo u večna lovišta. Kada se prikači traka za nošenje, vidimo i da se proizvođač lepo dosetio kako da osigura zaštitnu kapicu od gubljenja. Ovaj model dolazi u tri veličine, 4, 8 i 16GB, sa prosečnom brzinom čitanja podataka od 17MB/s i upisivanja od oko 7MB/s.

Model V95 nam dolazi u dve kolorne varijante, crvenom i crnom. Ono što se možda neće odmah primetiti je da su u sjajno metalik kućište ugrađeni Swarovski kristali (crveni i plavi). Vrlo je kompaktnih dimenzija od 40.6x18.4mm (konektor se uvlači) i debljine od svega 7.2mm. Ono što je odmah jasno je da je ovaj flash disk namenjen onima koji vole da imaju vrlo atraktivne gadgete, a V95 izgleda prilično skupoceno. Mehanizam izvlačenja konektora je klizni i radi odlično, bez naznaka da bi mogao stradati od intenzivne upotrebe. Dolazi u veličinama od 4 i 8GB, sa prosečnim brzinama upisa od 24MB/s za čitanje i 8MB/s za upis podataka.

Rezime

Ovi diskovi nisu brzinski šampioni, ali su po performansama iznad proseka, dok ih kvalitet izrade svrstava u sam vrh ponude. Ne treba zaboraviti i da dolaze sa instaliranim softverom za sinhronizaciju i bekapovanje podataka koji su se pokazali vrlo praktičnim. Na kraju, ostaje da vidimo kolika će biti cena kod nas, no u svakom slučaju će privući dosta pažnje.

Conclusion

These discs aren’t the fastest in the world but their performances are better than average while the build quality are top-notch. We must mention they are coming with already installed software for synchronization and data backup, which are very practical. The only thing left is to see their prices.

Testirani proizvodi su uzorak.

KimTec ustupio:Transcend JetFlash V70 i V95
Prodaja kroz mrežu dilera: spisak na [kimtec.co.yu/gdedakupim]( http://www.kimtec.co.rs/gdedakupim)