Trust Drum Wireless Mini

Još jedan od popularnih portabl zvučnika. Trust Drum Wireless Mini je kompaktnih dimenzija, sa ugrađenom baterijom, Bluetooth ali i analognim zvučnim interfejsom. Zvuk je sasvim solidan i dovoljno glasan za prosečnog korisnika.

Prenosni zvučnici su postali veoma popularni i svi vole da mogu da sa sobom ponesu zvuk gde god da se nalaze, bez potrebe da imaju pri ruci i izvor napajanja. Već smo i videli veliki broj zvučnika koji se mogu naći u našim prodavnicama, a pridružuje im se i Trust modelom Drum Wireless Mini. U pitanju je model prilično kompaktnih dimenzija, sa ugrađenom baterijom, podrškom za Bluetooth povezivanje, što je prilično zahvalno za one koji hoće da muziku strimuju direktno sa telefona, ili jednostavno hoće malo bolji i glasniji zvuk od onoga što se može dobiti od prosečnog telefona.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Kompatibilan sa svim uređajima koji imaju 3.5mm audio izlaz
  • Jednostavan za korišćenje
  • Podržava i Bluetooth interfejs

Utisak kvare

  • Naponski konektor je isti kao 3.5mm za zvuk

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth 2.0, 3.5mm stereo
  • Baterija: Li-ion, interna

Trust Drum Wireless Mini

Odmah nam je jasno zašto se ovaj model zvučnika zove Drum, pošto je oblika valjka koji pomalo asocira na bubanj, uz kompaktne dimenzija zbog kojih će moći da se ponese i u torbi. Kućište je naravno napravljeno od plastike, u plavom mat finišu (dostupne su još i bela i crna varijanta), sa metalnim sivim grill-om sa gornje strane, pošto je i zvučnik okrenut na gore. Zvučnik sa donje strane ima gumeni prsten kako ne bi klizio po podlozi, što možda ne deluje mnogo bitno, ali se u praksi pokazalo vrlo korisnim dodatkom. Prateće pakovanje je standardno, pa pored korisničkog uputstva (koje realno, osim uputstva za Bluetooth uparivanje nije ni potrebno), dolaze i USB kabl za napajanje i audio kabl sa 3.5mm konektorima.

Par stvari treba odmah razjasniti, na zvučniku postoje samo dva konektora, jedan za napajanje i jedan za line-in odnosno ulaz za zvuk, a naša zamerka se odnosi na to da su u pitanju identični konektori, što nije baš mnogo zgodno pošto se lako može pogrešiti (mada jesu lepo obeleženi). Dodatno, poseban naponski konektor znači da će ovaj USB kabl morati da se nosi ukoliko planirate da zvučnik negde dopunite, a mislimo da bi Micro ili Mini USB konektor bio daleko bolji izbor. Nema podataka o kapacitetu baterije, pa ni autonomiji, a koristi se Bluetooth 2.0 interfejs koji nije štedljiv toliko kao novije varijante, no pretpostavljamo da će moći da se izvuče od 6-8h u jednom punjenju, naravno i više ako se koristi 3.5mm interfejs.

Rezime

Od kontrola, zvučnik ima samo jedan On/Off taster sa donje strane, Volume je uvek na maksimumu (sam zvučnik je snage od oko 2W, pa to nije problem), a dodatno, sa bočne strane postoji i jedna statusna dioda. Ovakav zvučnik definitivno nije za slušanje muzike u bučnijem okruženju, ali će biti definitivno glasniji od prosečnog mobilnog telefona, uz dosta bogatiji zvuk. Sa cenom od ook 31€, ovo nije baš jeftin gadget, no ukoliko vam treba zvučnik koji možete poneti sa sobom, sa ugrađenom baterijom, a budžet je oko 30€, može ući u uži izbor.

Conclusion

The speaker has an On/Off button on the bottom side, Volume is always at maximum (2W speaker is provided, so this is not a problem). On the lateral side there is a status LED. This speaker cannot be used for listening to music in noisier environments, but it will be louder than the average mobile phones, offering a richer sound. At a price of 31 Euros, this is not a cheap gadget, but if you need a speaker that you can take with you, with a built-in battery and your budget is around 30 Euros, this model should be taken into account.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 28€

Gigatron ustupio: Trust Drum Wireless Mini
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com