TV Star T525 digitalni risiver

Još jedan od brojnih digitalnih risivera koji su sada popularni zbog prelaska kompletno na digitalni TV signal. Sličnih modela ima dosta u ponudi, a razlike su zaista male i svode se na cenu i eventualno dizajn kućišta.

Već duže vreme pričamo o digitalizaciji TV signala, i sada je već dobro poznato da će oni koji nemaju satelitsku ili kablovsku morati da investiraju u novu opremu kako bi mogli da nastave da prate TV program. Ovo uključuje kako posebnu digitalnu antenu, tako i digitalni risiver. TV Star T525 je jedan od brojnih modela koji se mogu kod nas nabaviti, a koji nudi manje više istu funkcionalnost kao i ostali, te kupcima preostaje da se opredele gledajući dizajn (koji je takođe vrlo sličan) ili samu cenu.

Ključne karakteristike

  • Podrška za DVB-T2/T standard digitalne televizije
  • Podržava Full HD rezoluciju
  • Reprodukcija multimedije i snimanje TV programa preko USB interfejsa

Utisak kvare

  • Nema displeja

Specifikacija

  • Kompatibilnost: DVB-T2, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, H.264 DVB-T
  • Konekcije: HDMI, Scart, RF ulaz/izlaz, Audio koaksijalni izlaz, USB

TV Star T525 digitalni risiver

TV Star T525 je za nijansu manjih dimenzija od proseka kada su u pitanju digitalni risiveri, a kako se čini, glavni razlog za to je činjenica da je izostao displej sa prednje strane. Spakovan u plastičnu crnu kutiju sa oznakom proizvođača i modela, ovaj risiver verovatno neće privući puno pažnje izgledom: deluje pomalo neugledno i jeftino, no malo koji risiver koji smo videli je nešto posebno atraktivan. Prateće pakovanje je standardno i dobija se samo vrlo kratko korisničko uputstvo i daljinski upravljač sa setom baterija. Generalno, za ovakvu periferiju se i ne planira neka posebna dodatna oprema, već samo ono najosnovnije, tako da planirajte nabavku svih neophodnih kablova.

Sa prednje strane risivera su Power, Channel + i - tasteri, IR senzor za daljinski kao i USB port. Ovo poslednje smo videli na svim aktuelnim digitalnim risiverima i predstavlja način da snimite TV program kako bi ga kasnije gledali, ali i da direktno sa eksternog ili USB diska reprodukuje MP3, JPEG ili MKV materijal. Sa zadnje strane vidimo dostupne konekcije, a pored fiksiranog kabla za napajanje, tu su i SCART, HDMI kao i optički SPDIF audio konektor. Dodatno, tu su i RF antenski ulaz i izlaz. Instalacija i korišćenje ovog modela se ni malo ne razlikuje od brojne konkurencije, uključujući i brzinu menjanja kanala, ali i kvalitet slike ukoliko se opredelite za neki noviji TV i Full HD rezoluciju.

Rezime

Jako teško je napraviti neku veliku razliku između silnih modela digitalnih risivera koji su dostupni na tržištu, tako da će verovatno u najvećem broju slučajeva kupovina zavisiti samo od trenutne cene. Sa oko 30€ kolika je cena ovog modela u maloprodaji, spada u sam prosek. Ukoliko vam ne smeta što nema statusnog displeja, svakako da nema ni jednog razloga zašto ne odabrati TV Star T525.

Conclusion

It is very difficult to make a difference between a great number of digital receivers available on the market, so in most cases buying will depend only on the current price. Available at 30 Euros, this model is one of the average ones. If you do not mind the fact there is no status display, TV Star T525 should be taken into account.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 30€

Gigatron ustupio: TV Star T525 digitalni risiver
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com