UNICEF i Rakuten Viber zajedno pojačavaju glas mladih!

Srbija, Beograd, 28. novembar 2019. - Prošle nedelje, Republika Srbija pridružila se U- Reportu, inicijativi koja se sprovodi kroz globalno partnerstvo UNICEF-a i Rakuten Vibera. U- Report je alat za učešće u zajednici koji omogućava mladim ljudima da iznesu svoje mišljenje i budu aktivni zagovornici pozitivnih promena, kako u svojim zajednicama, tako i među prijateljima.

Viber

Korisnici Vibera sada mogu da pronađu i preuzmu besplatan paket U-Report Viber stikera koji ističu slogan “Tvoj glas je važan!”.

U-Report je besplatna platforma za građansko učešće koja prikuplja i mapira mišljenja mladih u realnom vremenu kroz pitanja i ankete. Kreiran je sa ciljem da adresira teme koje su mladima važne u državnim institucijama, nevladinim organizacijama kao i medijima i može iskorititi rezultate anketa u radu na projektima, razvoju politika i strategija za mlade kao i za merenje i analiziranje progresa u različitim oblastima vezanim za decu i mlade.

Viber

Preuzmite besplatno “Podeli svoj stav” paket stikera OVDE!

Pridružite se U-Report Viber zajednici OVDE!

Viber

“UNICEF-ova saradnja sa kompanijom Rakuten Viber veoma brzo uvećava broj mladih koji su u mogućnosti da pristupe pravovremenim, relevantnim i pozitivnim informacijama koje im mogu biti od značaja u životu. U-Report postoji u oko 60 zemalja sveta i ima oko 8 miliona korisnika.

Uz podršku Vibera, znamo da će se čuti glas miliona mladih širom sveta,” rekla je Tanya Accone, visoka savetnica za inovacije UNICEF-a.

“Mi u Rakuten Viberu smo veoma srećni što sarađujemo sa UNICEF-om kako bismo pomogli mladim ljudima u Srbiji da dele važne poruke i da se njihov glas čuje jasno i glasno kroz našu komunikacionu platformu. A pošto je privatnost glavni prioritet za kompaniju Rakuten Viber, oni će to moći da urade znajući da su njihovi podaci i identitet sigurni,” izjavila je Daniela Ivanova, direktorka za razvoj poslovanja Rakuten Viber-a za Centralnu i Istočnu Evropu.

U-Report omogućava direktno i brzo prikupljanje i analizu podataka, a učešće je potpuno anonimno i svi podaci su sigurni.

● U-Report je besplatna onlajn platforma za ankete namenjene mladima.

● Anketama za Srbiju možete pristupiti putem Vibera.

● Trenutno postoji više od 8 miliona ljudi na U-Reporter u više od 60 zemalja sveta, dok je u Srbiji registrovano njih 2,600.

● Rezultati anketa i mišljenja mladih su dostupni u svakom trenutku na sajtu serbia.ureport.in