Veritas preuzima Globanet, proširujući svoj vodeći portfolio digitalne usaglašenosti

Veritas Technologies, globalni lider u zaštiti podataka, dostupnosti i uvidima, danas je saopštio da je preuzeo Globanet, privatnu softversku kompaniju sa sedištem u Los Anđelesu, u Kaliforniji. Ova akvizicija dodatno proširuje Veritasov snažan portfolio rešenja za digitalnu usaglašenost i upravljanje, kako bi se korisnicima dala izvorno podržana čitljivost više od 80 novih izvora sadržaja. Kompanija Globanet obezbeđuje preduzećima sveobuhvatna rešenja za usaglašenost i inteligentnu komunikaciju, uključujući Globanet Merge1.

Kako se digitalna transformacija ubrzava, eksplozija količine podataka stvorila je za preduzeća izazove usaglašenosti, naročito one u vezi s radnicima koji rade na daljinu. Povećanje regulative, pretnje rensomverom i složenost podataka učinili su upravljanje informacijama strateškim imperativom za poslovanje. Da bi se obezbedila usaglašenost i efikasno odgovorilo na pravne upite, danas je neophodno da preduzeća brzo sortiraju, otkrivaju i postupaju spram podataka.

“Integrišući Globanetove tehnologije u naš portfolio digitalne usaglašenosti, pojednostavljujemo svojim korisnicima pronalaženje i delovanje nad većom količinom kompanijskih podataka, bez obzira gde se oni nalaze”, rekao je Greg Hjuz, generalni direktor Veritasa. “Današnja objava ubrzava i jača našu viziju platforme Veritas Enterprise Data Services i unapređuje njene vodeće mogućnosti za upravljanje usaglašenošću. Bez obzira na to koju platformu za komunikacije i upravljanje podacima koriste naši klijenti, omogućavamo im da optimizuju i prate sav njihov sadržaj dok isti prelazi sa rezervne kopije na arhivu i u otkrivanje.”

Više od 10.000 korisnika širom sveta se danas oslanja na Veritasov portfolio za digitalnu usaglašenost. Veritas je takođe vodeći po tržišnom udelu gledano prema prihodima za 2019. godinu na Tržištu softvera za arhiviranje. Globanetova tehnologija će pojačati mogućnosti Veritasovih ponuda za arhiviranje i e-otkrivanje, dodavanjem mogućnosti da se izvorno uhvati, klasifikuje, nadgleda i otkrije u odnosu na više izvora sadržaja nego ikada ranije. To će:

• pružiti korisnicima vidljivost podataka i omogućiti im da deluju na podatke koji su im dostupni iz više od 80 novih globalnih izvora sadržaja, među kojima su Microsoft Teams, Slack, Zoom, Symphony, Bloomberg i još mnogo drugih;

• pojednostaviti otkrivanje i upravljanje životnim ciklusom podataka s bogatijim hvatanjem sadržaja koji prikazuje arhivirani sadržaj na način bliži izvornom pregledu;

• ponuditi kompletno hvatanje Microsoft Office 365 izvora sadržaja zajedno sa svim drugim izvorima komunikacije i datoteka koje koriste klijenti Veritasovih rešenja;

Obogatiti metapodatke Veritasovim vodećim pogonom za klasifikaciju na više od 80 različitih izvora sadržaja.

“Mnogi klijenti Veritasa već iskorišćavaju Globanet Merge1™ kako bi prikupili dodatne izvore sadržaja i dodali usaglašenost komunikacija u svoje mogućnosti arhiviranja podataka”, rekao je Sevag Ajemian, predsednik i izvršni direktor Globaneta. “Uzbuđeni smo što ćemo se pridružiti porodici Veritas i izgraditi bogatiju integraciju između naših proizvoda i Veritasovih rešenja za upravljanje informacijama.”

Platforma Veritas Enterprise Data Services je namenski izgrađena da bi se rešili savremeni zahtevi i kako bi se korisnicima omogućilo da dobiju visokodostupne aplikacije, uvek zaštićene i oporavljive podatke i uvide koji pogone operativnu efikasnost i regulatornu usaglašenost. Današnja objava predstavlja još jednu ključnu prekretnicu u Veritasovom tekućem ulaganju u ovu objedinjenu platformu, udvostručujući vodeće mogućnosti za digitalnu usaglašenost.