Viber prognoziranje mečeva Svetskog prvenstva

Tokom 64 utakmice Svetskog prvenstva, Rakuten Viber, jedna od vodećih svetskih aplikacija za razmenu poruka, postigla je uspeh sa novim grupnim iskustvom - prognostičkim tabelama tokom Svetskog fudbalskog prvenstva, u kojima je napravljeno neverovatnih 42 miliona prognoza, od strane 4,3 miliona korisnika.

Globalne prognostičke skale, kao i privatne i grupne skale koje su korisnici kreirali među sobom, omogućile su im da predviđaju tačne rezultate, kao i da se pohvale svojim predviđačkim sposobnostima i dubinom poznavanja sveta fudbala. Za svaku prijavljenu prognozu, korisnici su prikupljali bodove, pri čemu su savršeno tačni rezultati donosili najviše bodova. Prognostičke tabele omogućile su obožavateljima da prate svoj napredak u realnom vremenu, kao i da porede svoje rezultate sa prijateljima ali i drugim fanovima širom sveta.

Ultimativni svetski Viber fudbalski fan - Dejan Jankov iz Bugarske – pobedio je preko 4,3 miliona korisnika Vibera koji su učestvovali u globalnoj skali, osvojivši 112 bodova! Ne samo da je postao najbolji Viber fudbalski obožavatelj na svetu, već je osvojio i VIP putovanje za dvoje na El Clasico utakmicu između FK Barselona i Real Madrida na stadionu Kamp Nou.

Za ovu posebnu priliku, Viberov izvršni direktor, Djamel Agaua, lično je pozvao Dejana da mu prenese srećnu vest. Kratak video zapis kako je izgledao taj poziv možete pogledati ovde . "Prilika da se takmičim i pobedim milione ljudi širom sveta dala mi je jedinstven osjećaj i bio sam veoma uzbuđen do poslednjeg trenutka. U isto vreme, oduvek sam verovao da imam supermoć za predviđanje fudbalskih rezultata i nekako je jedan deo mene pretpostavljao da bih baš ja mogao biti onaj koji će osvojiti veliku nagradu", prokomentarisao je srećni pobednik Viber takmičenja.

Prema statističkim podacima, za 53% utakmica Svetskog prvenstva, korisnici su predvideli pobednika, a za 7,8% utakmica savršeno su predvideli tačan rezultat. Utakmica Nemačka- Švedska bila je najuspešnija - sa 27% korisnika koji su savršeno predvideli konačan rezultat. Meč Engleska-Panama, s druge strane, bio je najteži za Viber prognozere, pa je samo 0,02% postavljenih prognoza tačnog rezultata bilo uspešno. Tokom takmičenja, Viber je korisnicima koji su postavili tačne prognoze dodelio fantastične nagrade, uključujući 2 miliona paketa stikera, Viber Out kupone u vrednosti 200 hiljada dolara i 3.000 HD filmskih bonova na RakutenTV.