Vrhunske performanse i izvanredna povezanost sa 10GbE - Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G

Pokretan osmom generacijom Intel Pentium Gold procesora, Qnap TVS-472XT-PT-4G NAS visokih performansi poseduje i 10GBASE-T i Thunderbolt 3 širokopojasnu vezu za rešavanje teških radnih opterećenja i nesmetan prenos, prikazivanje i uređivanje 4K video zapisa u realnom vremenu. Uz podršku za M.2 SSD i mogućnost instaliranja grafičke kartice, Qnap TVS-472XT-PT-4G pruža mogućnost povećanja performansi i stvaranja skalabilnog radnog okruženja za saradnju i brzu razmenu datoteka. Qnap TVS-472XT-PT-4G pokreće visokokvalitetni hardver koji pruža optimalne performanse, sveobuhvatne multimedijalne funkcije, proširivi kapacitet skladištenja i brojne druge NAS funkcije kako bi inspirisali veću kreativnost i dostignuća!

Brza i fleksibilna Thunderbolt 3 i 10GBASE-T povezanost

Qnap TVS-472XT-PT-4G usvaja moćni osmi generacije Intel Pentium Gold G5400T dvojezgreni procesor od 3,1GHz sa 4 GB dvokanalne DDR4 memorije (nadogradive na 32GB) da bi pružio izvanredne performanse. Omogućava dva gigabitna i jedan 5-brzinski 10GBASE-T port (10G / 5G / 2.5G / 1G / 100M), podržava SATA 6Gb/s diskove i poseduje AES-NI enkripciju za isporuku visokih performansi uz istovremeno održavanje sigurnosti vašeg podaci. Takođe možete povezati USB uređaje tipa C preko Thunderbolt 3 portova za prenos velikih medijskih datoteka na uređaje, pružajući vam efikasniji radni tok.

Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G

Napomena: Mac OS 10.11.5 (i noviji) podrazumevano omogućava potpisivanje SMB-a, što može uticati na brzinu veze sa NAS-om. Da bi poboljšali brzinu veze, korisnici mogu onemogućiti potpisivanje SMB-a ili koristiti Qfinder Pro za povezivanje sa NAS-om.

Proširite NAS funkcionalnost pomoću grafičke kartice i drugih PCIe uređaja

Qnap TVS-472XT-PT-4G poseduje dva PCIe Gen 3 slota (prvi slot je unapred instaliran sa Thunderbolt 3 karticom) koji omogućavaju upotrebu različitih kartica za proširenje kako bi se proširio potencijal primene.

Grafičke kartice

Ubrzajte NAS obradu video zapisa i osnažite GPGPU zadatke. GPU-ovi se takođe mogu preneti na virtuelne mašine.

QM2 M.2 SSD/10GbE kartice

Dodajte M.2 SSD keširanje ili 10GbE (10GBASE-T) konekciju na NAS za optimizovane performanse i propusni opseg.

10GbE/ 40GbE adapteri

Omogućite munjevit protok za zadatke koji zahtevaju propusni opseg kao što su virtuelizacija, masivan prenos podataka i brza izrada rezervnih kopija / restauracija.

Wireless network kartice

Koristite QNAP QVA-AC2600 bežični adapter sa WirelessAP stanicom da transformišete TVS-472XT-PT-4G u prikladnu bežičnu baznu stanicu, omogućavajući mrežnim resursima NAS-a da se dele sa više uređaja.

Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G

Iskoristite prednosti performansi zahvaljujući M.2 SSD keširanju

Pored upotrebe 2,5-inčnih SSD-ova za keširanje, možete koristiti i dva M.2 SSD slota ugrađena u TVS-472XT-PT-4G za instaliranje PCIe (Gen 3 k2, 2 GB / s) NVMe SSD-a sa 2280 faktora oblika (M.2 SSD-ovi prodaju se odvojeno).

Poboljšajte brzine slučajnog pristupa podacima pomoću SSD keš memorije

SSD keš memorije ubrzavaju IOPS performanse i smanjuju kašnjenje za količine memorije. Savršeni su za IOPS zahtevne aplikacije (uključujući baze podataka i virtuelizaciju) i mogu značajno poboljšati ukupni tok rada.

Maksimalno povećajte vrednost SSD-ova pomoću Qtier tehnologije

Qtier tehnologija omogućava TVS-472XT-PT-4G sa automatskim slojem koji pomaže u kontinuiranoj optimizaciji efikasnosti skladištenja automatskim premeštanjem podataka između M.2 SSD-a, 2,5-inčnih SSD-a i HDD-a velikog kapaciteta na osnovu učestalosti pristupa podacima. Qtier 2.0 poseduje IO svest koja SSD-složenom skladišnom prostoru daje rezervisan prostor nalik predmemoriji za rukovanje rafalnim U / I u realnom vremenu, uveliko maksimalizujući prednosti SSD-ova.

Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G

Potencijalno mogu postići nivo performansi i izdržljivosti sličan SSD-ovima za preduzeća

Kako su cene SSD-ova i dalje pristupačnije, nikada nije bilo bolje vreme za upotrebu SSD-ova u NAS-u za uživanje u boljim performansama, bržim sigurnosnim kopijama datoteka, uglađenijim multimedijalnim iskustvima i optimizovanim aplikacijama za virtuelizaciju. Od QTS 4.3.5 možete imati koristi od softverski definisanog SSD RAID dodatnog prekomernog obezbeđivanja (OP) koje vam omogućava da dodelite dodatni OP prostor (od 1% do 60%) za optimizaciju brzina slučajnog pisanja i produženje životnog veka SSD diska. Sada možete da koristite pristupačne potrošačke SSD-ove za TVS-472XT-PT-4G, podesite SSD OP i potencijalno dostignete nivo performansi i izdržljivosti sličan SSD-ovima za preduzeća.

Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G

Napravite pristupačno Fiber Channel SAN okruženje

Uobičajeni SAN-ovi (Fiber Channel Network) uređaji često su skupi. Sada imate više opcija za proračun kako biste lako dodali svoj NAS u SAN okruženje. Jednom kada se u TVS-472XT-PT-4G instalira Marvell, ATTO ili QNAP Fiber Channel kartica, možete postaviti cilj optičkog kanala pomoću aplikacije iSCSI & Fiber Channel i iskoristiti brojne prednosti QNAP NAS-a, uključujući zaštitu snimaka, Qtier slojevito skladište, ubrzanje SSD keš memorije i još mnogo toga. Pored toga, funkcije LUN maskiranja i vezivanja porta pružaju dodatni nivo zaštite vaših podataka.

Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G

Fleksibilno upravljajte virtuelnim i fizičkim mrežama

Aplikacija Network & Virtual Switch upravlja fizičkim mrežnim interfejsima (uključujući mrežne adaptere i Thunderbolt portove) i virtuelnim adapterima (virtuelne mašine i kontejneri) i njihovim komunikacijama, pružajući vizualizovanu topologiju koja jasno prikazuje veze fizičkih i virtuelnih mreža. Fleksibilno upravljanje omogućava vam da sa većom lakoćom reorganizujete fizičke i virtuelne mrežne veze, tako da možete dodeliti odgovarajuće mrežne resurse TVS-472XT-PT-4G, virtuelnim mašinama i kontejnerima kad god je to potrebno.

Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G

Stanica za saradnju za Mac i Windows

Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G se savršeno podudara sa korisnicima Mac-a i Windows-a opremljenih Thunderbolt-om - posebno za fotografe, filmske stvaraoce i grafičke dizajnere kojima je potrebno 4K skladištenje medija, trenutno deljenje i protoci rada koji zahtevaju propusnost. Na TVS-472XT-PT-4G se mogu povezati do 2 Thunderbolt uređaja za istovremeno obrađivanje fotografija i zvuka u stvarnom vremenu bez uticaja na performanse sistema. Kako Final Cut Pro X 10.3 (i noviji) podržava deljenje datoteka putem SMB-a, korisnici Windows-a i drugi uređaji koji koriste Thunderbolt 3, 10GbE ili GbE veze mogu se efikasnije pridružiti toku uređivanja.

Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G

Najbolje rešenje za skladištenje za iMac Pro opremljen 10GbE

IMac Pro je prvi Mac računar koji uključuje 10Gb Ethernet port, predstavljajući prekretnicu u rastućim glavnim zahtevima za 10GbE povezivanjem. Kako TVS-472XT-PT-4G dolazi sa portovima od 10GbE i Thunderbolt 3, pruža izuzetnu bazu za skladištenje iMac Pro korisnicima jer mogu fleksibilno da biraju između Thunderbolt 3 i 10GbE konekcija u skladu sa njihovom aplikacijom i potrebama uređaja.

Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G

Stvorite besprekorno 10GbE okruženje za korisnike Mac-a i Windows-a

QNAP nudi različita proračunska rešenja koja pomažu u nadogradnji vašeg mrežnog okruženja na 10GbE. Bez obzira da li članovi vašeg tima koriste Mac ili Windows računare, oni mogu uživati u brzi brzini prenosa i istovremenom pristupu velikim datotekama zasnovanim na NAS-u u realnom vremenu koristeći više radnih stanica (idealno za uređivanje video zapisa i multimediju).

Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G

Vrhunsko vizuelno iskustvo sa 4K HDMI izlazom

TVS-472XT-PT-4G ima HDMI 2.0 port koji podržava 4K (3840x2160) 60Hz izlaz, pružajući velike prednosti za aplikacije poput video produkcije / montaže, industrijskog dizajna i profesionalne fotografije koje zahtevaju rezoluciju slike i realizam u boji, kao i intenzivne medije skladištenje, prenos i prikaz. Povezivanjem TVS-472XT-PT-4G sa HDTV-om preko HDMI izlaza, na većem ekranu možete direktno pregledati multimedijalni sadržaj sačuvan na NAS-u. Takođe možete da preuzmete i instalirate svestrane multimedijalne aplikacije iz Ubuntu Software Center preko QNAP Linux Station. QNAP-ova HD stanica takođe omogućava korisnicima da direktno uživaju u multimediji koristeći HD Player ili nezavisne uređaje poput Plex kućnog bioskopa.

Prekodiranje u realnom vremenu za izvrsno iskustvo sa medijima na različitim uređajima

Uz naprednu Intel UHD Graphics 610, TVS-472XT-PT-4G podržava trokanalno 4K H.264 hardversko dekodiranje i transkodiranje u realnom vremenu, omogućavajući vam da konvertujete video zapise u univerzalne formate datoteka koji se mogu glatko reprodukovati na više uređaja.

Hardver Qnap TVS-472XT-PT-4G pruža mogućnosti H.264 hardverskog dekodiranja, kodiranja i transkodiranja. Međutim, kvalitet reprodukcije može se razlikovati zbog faktora, uključujući softver za reprodukciju, formate datoteka, upotrebu sistema i raspoloživu propusnost.

Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G

Kompletno planiranje rezervnih kopija

Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G pruža pouzdano, fleksibilno rešenje za pravljenje rezervnih kopija i oporavak od katastrofe koje pomaže organizacijama u rutinskim poslovima izrade rezervnih kopija uz isplativost i visoku produktivnost.

Rezervna kopija za Windows i Mac

Koristite uslužni program QNAP NetBak Replicator bez licence za izradu rezervnih kopija / vraćanje datoteka sa Windows računara. Time Machine je u potpunosti podržan za pravljenje rezervnih kopija Mac računara.

Hybrid Backup Sync

Objedinjuje rezervne kopije, funkcije obnavljanja i sinhronizacije (koristeći RTRR, rsync, FTP, CIFS / SMB) za lak prenos podataka u lokalne, udaljene i oblačne prostore za skladištenje kao sveobuhvatan plan za skladištenje podataka i oporavak od katastrofe.

Snimke za jačinu zvuka i LUN

Snimci za Volume&LUN su od suštinskog značaja za zaštitu podataka NAS-a, a njihova karakteristika na nivou bloka čini ih pouzdanom metodom zaštite podataka suočenih sa sve većom pretnjom ransomware-a. TVS-472XT-PT-4G podržava do 256 snimaka po volumenu/LUN i do 1.024 snimka po NAS-u.

VM sigurnosna kopija

Sa visokim performansama, potencijalno ogromnim kapacitetima za skladištenje, integrisanim rešenjima za virtuelizaciju i podrškom za snimke koji beleže stanje sistema u bilo kom trenutku, TVS-472XT-PT-4G je savršen za pravljenje rezervnih kopija virtuelnih mašina.

Optimizovana saradnja uz neometano deljenje datoteka i sinhronizaciju

Qnap TVS-472XT-PT-4G centralno čuva podatke i datoteke i podržava SMB/CIFS, AFP i NFS protokole za razmenu datoteka u Windows, Mac i Linux/UNIX mrežama. Zajedno sa Qsync (uslužni program koji pretvara QNAP NAS u siguran centar podataka velikog kapaciteta za sinhronizaciju datoteka), bilo koja datoteka otpremljena na TVS-472XT-PT-4G biće dostupna za sve povezane uređaje, kao što su računari, prenosni računari ili mobilni uređaji. Možete da sinhronizujete deljene fascikle i direktorijume tima za grupno deljenje datoteka kako biste poboljšali fleksibilnost timskih projekata i saradnje. Datotekama se može centralno upravljati pomoću File Station-a, uključujući datoteke sa mobilnih uređaja i optičkih disk jedinica. File Station vam takođe omogućava montiranje udaljenog NAS-a i prenos datoteka između vašeg NAS-a i javnih usluga u oblaku radi veće udobnosti.

Qnap 004-Bay NAS TVS-472XT-PT-4G

Zaključak

Vrhunske performanse i izvanredna povezanost sa 10GbE, Thunderbolt 3 i M.2 PCIe NVMe SSD slotovima. Qnap TVS-472XT-PT-4G pruža mogućnost povećanja performansi i stvaranja skalabilnog radnog okruženja za saradnju i brzu razmenu datoteka. Qnap TVS-472XT-PT-4G pokreće visokokvalitetni hardver koji pruža optimalne performanse, sveobuhvatne multimedijalne funkcije, proširivi kapacitet skladištenja i brojne druge NAS funkcije kako bi inspirisali veću kreativnost i dostignuća! Uz podršku za M.2 SSD i mogućnost instaliranja grafičke kartice, nesmetan prenos, prikazivanje i uređivanje 4K video zapisa u realnom vremenu.

Conclusion

Breakthrough performance and outstanding connectivity with 10GbE, Thunderbolt 3, and M.2 PCIe NVMe SSD slots. The TVS-472XT-PT-4G provides the ability to boost performance and create a scalable working environment for collaboration and high-speed file sharing. The TVS-472XT is driven by high-quality hardware that delivers optimum performance, comprehensive multimedia features, expandable storage capacity, and numerous other NAS functionalities to inspire greater creativity and accomplishments. With M.2 SSD support and the ability to install a graphics card, and smoothly transferring, displaying and editing 4K videos in real-time.

MikroPrinc

MP cena: 188.999,99 Din