Xiaomi je predstavio Xiaomi Pad 6 namenjen za međunarodna tržišta

Xiaomi je predstavio Xiaomi Pad 6 namenjen za međunarodna tržišta. Ovaj uređaj posebno je osmišljen za rad i zabavu, a zadovoljava potrebe savremenih profesionalaca koji obavljaju više zadataka istovremeno. Dodatno se ističe 11-inčnim WQHD+ (2880 x 1800) ekranom 1 sa gustinom piksela od 309 ppi, koji pruža oštre i jasne slike. U srcu ovog tableta je Snapdragon® 870 Mobile Platform, koji osigurava snažne performanse tokom radnog dana. Njegova izuzetna energetska efikasnost i velika baterija od 8840mAh omogućavaju profesionalcima brzo prebacivanje između otvorenih aplikacija, kako bi efikasno odgovorili na različite zadatke u svom poslu.

Ovaj tablet izuzetnih performansi, opremljen je praktičnim funkcijama i namenjen da predvidi i ispuni potrebe profesionalaca koji su svesni vrednosti svakog minuta. To postiže pomoću MIUI Pad softvera - ekskluzivnog korisničkog interfejsa, unapređene Xiaomi pametne olovke (2. generacija) i Xiaomi Pad 6 tastature 2 , koji neprekidno poboljšavaju njegovu ukupnu produktivnost. Xiaomi pametna olovka (2. generacija) 2 olakšava pisanje beleški, pravljenje snimaka ekrana ili korišćenje funkcije ilustrovanja kreativnih ideja. Korisni dugmići na Xiaomi pametnoj olovci (2. generacija) omogućavaju brzo pravljenje snimaka ekrana ili prebacivanje između funkcija pisanja, slikanja i bojenja u aplikaciji za beleške. Osim toga, veća gustina piksela ekrana omogućava lakše čitanje sitnih fontova, kao i prikazivanje više sadržaja na ekranu i manje prevlačenja.

Korišćenje Xiaomi Pad 6 uz tastaturu, poboljšava ukupnu funkcionalnost uređaja, a interfejs se može prilagoditi tako da korisnici imaju mogućnost kreiranja personalizovane prečice. Za video pozive, Xiaomi Pad 6 ima centriranu ultra-široku prednju kameru sa funkcijom FocusFrame koja se automatski podešava tako da korisnika jasno drži u sredini kadra. 3 Četiri mikrofona koje poseduje ovaj tablet, precizno prepoznaju glas korisnika i značajno smanjuju pozadinsku buku, čak i na prometnim mestima poput otvorenih radnih prostora, kafića i aerodroma. Pored toga, Xiaomi Pad 6 ima ugrađeni USB 3.2 interfejs generacije 1 koji se povezuje sa drugim uređajima radi brzog prenosa podataka, a koji podržava izlazni video signal sa rezolucijom do 4K pri 60Hz, što zadovoljava sve potrebe multitasking-a.