Xwave NTM081 torba za laptop

Ovo je torba za 15.6" laptop računare, i to iz osnovne kategorije. Solidnog kvaliteta, sa prostorom za laptop i par drugih sitnica, biće dobar izbor za najveći broj korisnika.

Stiže nam još jedna torba za laptop, ovoga puta sa Xwave potpisom. Ovaj proizvođač je poznat po stvarno brojnim periferijama, stim što smo do sada uglavnom viđali razne gadgete vezane za multimediju. Ima dosta ljudi koji traže kvalitetnu a jeftinu torbu, bez nekih posebnih dodatnih opcija, a model NTM081 je upravo to: klasična torba za laptop do dijagonale od 15.6". Cena je u skladu sa tim, ispod 10€, što je sjajno, a ova torba bez problema može proći i za poslovne korisnike, pošto nema nikakvih vidljivih posebnih obeležja.

Ključne karakteristike

  • Solidan kvalitet izrade
  • Veoma povoljna cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: laptop računari do dijagonale od 15.6"

Xwave NTM081 torba za laptop

Proizvođač nije nigde naveo tačne dimenzije ove torbe, ali se radi o modelu standardnih dimenzija z 15.6" laptopove, što odgovara onome što se obično naziva akten tašna. Kompletno crne boje i napravljena od najlona, ova torba izvesno neće privući pažnju prolaznika. Postoji jedan mali Xwave tag sa prednje strane i metalni ziperi imaju utisnuti logo proizvođača, ali je to zaista veoma diskretno i sigurno većina neće ni primetiti. Kao što je obično slučaj, torba ima ručke za nošenje (minimalno postavljene) kao i kaiš za preko ramena, koji ima plastično ojačanje za rame i koji se može i potpuno skinuti ako nije potreban (torba ima metalne alke sa obe strane).

Ova torba sa prednje strane ima jednu uzanu pregradu zatvorenu ziperom, što se obično koristi za sitnice koje treba imati pri ruci, dok je sa zadnje strane otvorena, još uža pregrada koja se koristi najčešće za dokumenta. Glavna pregrada zauzima praktično celu zapreminu torbe i unutra je predviđeno da stane laptop kao i nešto od dodatne opreme. Primećujemo da nema nikakvih kaiševa za fiksiranje laptopa, kao ni posebnih ojačanja, kako sa unutrašnje strane, tako ni sa donje strane torbe. Ipak, kako se radi o osnovnom modelu, to svakako neće nikome zasmetati. Iako hoće pružiti osnovnu zaštitu od kapi kiše, ne treba previše eksperimentisati pošto svakako da nije otporna na pljusak.

Rezime

Xwave ovom torbom definitivno nije napravio ništa revolucionarno novo: sličnih modela ima baš dosta i praktično su razlike nepostojeće. Oco je jednostavna torba, sasvim pristojnog kvaliteta i dovoljno dobra da za većinu kupaca bude odličan izbor, posebno pošto košta ispod 10€. Ukoliko očekujete nešto više, moraće da se ipak pogleda nešto drugo, ali i izdvoji malo više novca.

Conclusion

Xwave did nothing revolutionary with this bag: there are a lot of similar models on the market, and the differences are almost non-existent. Oco is a simple bag offering decent quality and for most customers would be an excellent choice, especially since it costs less than 10 Euros. If you expect something more, you'll have to search for another model and spend more money.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2015.): 8.5€

NT Company ustupio: Xwave NTM081 torba za laptop
maloprodaja: NT Company prodajna mesta na ovom linku.