Zašto je baš GeForce partner najvećeg DOTA 2 turnira na svetu

Nakon prošlogodišnjeg epskog DOTA 2 turnira, Valve je predstavio Pro Circuit koji je doneo značajne promene u sistem takmičenja. Najbolje DOTA 2 ekipe morale su da kroz 11 major i 16 minor turnira održanih širom sveta zarade poene, kako bi se kvalifikovali za The International 2018, odnosno TI8.

Finalnih 18 timova po prvi put će se na završnom turniru nadmetati u Kanadi, u Vankuveru. Nagradni fond već je pretekao sumu od 22 miliona dolara, a predviđanja su da će se ove godine dostići, ili čak i premašiti prošlogodišnji rekordni fond od 24 miliona dolara.

Kompanija Nvidia sa zadovoljstvom najavljuje da će GeForce još jednom biti grafička platforma The Internationala. Igrači će se ove godine nadmetati na PC mašinama koje u sebi sadrže GeForce GTX 1080 Ti grafičke kartice, kao i na Acer 240Hz G-SYNC Predator monitorima.

GeForce Esports na ovogodišnjem The International   Najbolji esport timovi na svetu po pravilu biraju GeForce, a Nvidia ističe i da će se četiri ekipe iz GeForce Esports familije takmičiti u TI8. Vrhunski DOTA 2 timovi kao što su Newbee, Team Liquid i Team Secret, dobili su pozive zahvaljujući svojim trijumfalnim nastupima u DOTA 2 Pro Circuitu. TNC Pro sa druge strane, imao je nešto drugačiji put i ​​kvalifikovao se kroz turnir u jugoistočnoj Aziji. Osim hardverske podrške, NVIDIA inače svojim timovima pruža i trening kroz GeForce Esport boot campove. 

Vreme je da podržite one koji to zaslužuju   Svaki tim koji se takmiči na The International 2018, satavljen je od fenomenalnih esportista. NVIDIA vam nudi šansu da podržite svoje omiljene timove preko GeForce TI8 Props aplikacije, koja pruža i šansu za osvajanjem GeForce GTX 1080 Ti kartice. Da biste učestvovali, posetite http://www.ti8gameready.com/